A hazánkat is több mint egy éve sújtó koronavírus-járvány okán az idei országos bajnokságokat néhány rendhagyó szabály kötelező érvényű betartása mellet tudjuk csak megrendezni.

Ezek részleteiről az alábbiakban olvashatnak. Szeretnénk kiemelni, hogy a mindennapjainkat szabályozó rendeleteket nem a MOHOSZ hozza, ezeket betartatni azonban versenyszervezőként a Szövetség felelőssége. Kérjük Önöket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel segítsék a munkánkat, legyenek szabálykövetők, és vigyázzanak egymásra. Mind a hazai horgász versenysport, mind pedig a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és a szervezők nevében köszönjük az együttműködésüket!

A forduló helyszíne: Ráckevei-Duna-ág (RSD) 0,8-6,5 fkm közötti szakasza

A fordulót a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség bonyolítja le.

A bajnokság időpontja: 2021. 05. 08–09.

Figyelem! A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A csónakokban mindenkinek kötelező a mentőmellény, 2 db lekötősúly, és egyéb kötelező hajózási felszerelések biztosítása csónakkategóriától függően. 

Technikai és járványügyi védekezéssel kapcsolatos információk

A versenyen csak az vehet részt, aki a „Nyilatkozat sportrendezvényen történő részvételhez V4” nyomtatványt kitöltve és aláírva leadja a szervező képviselőjének a kötelező edzésnapon. A nyomtatvány letölthető: https://nyito.mohosz.hu/index.php/letoltesek

A rendezvény a Covid-19 vírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a verseny idején érvényben lévő, a MOHOSZ által kiadott aktuális eljárásirend szerint kerül lebonyolításra. Megkérünk minden versenyzőt, hogy a megfelelő védőtávolságokat, illetve a maszkviselési szabályokat szigorúan tartsa be! Ennek értelmében a rajthelyen nem, de a rajthelyet elhagyva a maszk viselése kötelező!Ennek értelmében a csónakban nem, de a csónakot elhagyva a maszk viselése kötelező! A maszk viselése a mérlegelés során szintén kötelező! A szabályok betartását a szervezők szigorúan ellenőrizni fogják, és ezek megszegése figyelmeztetéssel, majd sárgalapos figyelmeztetéssel jár, legvégső esetben a versenyzőkizárásával szankcionálható!

Figyelem! A Ráckevei-Duna-ág ezen szakasza a bal parton végig, illetve a jobb parton a Makádi-parkerdőalsó szakaszán üdülőterület, ahol nyaralók és azok stégei találhatóak. A Makádi-parkerdő alatt az ezüstparti horgászterület intenzíven horgászott partszakasz. Tekintettel arra, hogy a helyi horgászok és a nyaraló-, valamint lakóház tulajdonosok szabad horgászatát, nyaraló és stéghasználatát sem a MOHOSZ sem az RDHSZ nem korlátozhatja (a verseny időtartamán kívül), kérünk mindenkit, hogy fokozott figyelemmel végezzék az edzéseket, ne zavarják a parti horgászokat, mivel az RDHSZ mindenkori szabályzata értelmében elsőbbséget élveznek a csónakos horgászokkal szemben!

Versenypálya (1.sz melléklet)

 

A versenypálya a Rózsa-sziget központtól (0,8 fkm) a Makádi-parkerdő felső végéig (6,5 fkm) tart, a hivatalos edzésnapokon jól látható sárga bójákkal, és a parton jól látható sárga szalagokkal kijelölésre kerül. 

Külön felhívjük a figyelmet, hogy a jobb part 5,5-6,5 fkm közötti szakasza (Makádi-parkerdő) ívási területként kíméleti zónát képez, amely az edzések és a verseny idején sem horgászható! Ezt a területet a hivatalos edzésnapokra piros szalagokkal és bójákkal jelölni fogjuk a parton és a parttól a mederközép felé mért 50 méteres távolságban. Erre az 50 m-es területre behorgászni is tilos!

Pályabejárás és szabad edzésnapok

Április 15–25. közötti időszakban a versenyzőknek előzetes telefonos bejelentkezést követően (0630 202 5688 Pfeifer Rikárd) bármilyen pergető horgászmódszerrel lehetőségük van edzeni, a fajlagos tilalmi időszakra való tekintettel kizárólag szakáll alatt lecsípett hegyű vagy teljesen eltávolított horoggal!Ilyenkor ügyeljenek arra, hogy ettől eltérően felhorgozott csali még előkészítve se legyen, mivel a halőrök ezt ellenőrizhetik és szankcionálhatják!

Természetesen felhorgozott szerelékkel is engedélyezett a horgászat a tilalmi korlátozások figyelembevételével, amennyiben a felszerelés a „harcsa horgászatához alkalmas erősségű”, ám mivel ez a halőr egyéni elbírálásán múlik, kérjük kerüljék a félreérthető körülményeket.

Április 25. és május 6. között egy OB-ra nevezett versenyző sem tartózkodhat a versenypályán horgászfelszereléssel (bot, csali, szonár stb.).

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a Ráckevei-Duna-ágon NINCS ÁLTALÁNOS PERGETÉSI TILALOM! Április 15-ét megelőzően is van lehetőség edzésre, ám szigorúan a helyi horgászrendnek megfelelően – fajlagos tilalom alatt álló halak megóvása mellett, azok horgászatára alkalmas felszerlés használatának kerülésével.

Versenyközpont (2.sz. melléklet)

Tass, Rózsa-sziget. 

https://goo.gl/maps/CnpAJjZM3EWcWxgX8

A hivatalos edzésnapokra és a verseny napjára gáthajtási engedélyt biztosítunk minden csapat számára, a Makád felől gépkocsival történő megközelítés érdekében. Ezt megelőzően viszont mindenkinek saját magának kell erről az engedélyről gondoskodnia.

A hivatalos edzésnapokat megelőzően a tassi fahídnál lévő sólyapálya használatát javasoljuk. 

A Rózsa-szigeten lévő sólyapályához bejárás az első hivatalos edzésnaptól lehetséges.

A makádi Ezüstpart területén egy 3. sólyázási és parkolási lehetőség is kijelölésre kerül a verseny idejére, a 66-68-as horgászállásoknál (május 6-9). (3. sz melléklet)

Csónaktárolás

A Rózsa-szigeten 2021. május 6–9 között a hajók/csónakok kikötése biztosított az őrzött kikötőben. Sólyázáshoz és parkoláshoz előzetesen bejelentkezés: Tenke András 0630 202 5693

Verseny lebonyolítása

A 2021. évre érvényes Csónakos Pergető Szabályzat szerint:

https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/684-csonakos-pergeto-versenyszabalyzat-cspvsz210212

Program

2021.05.06

Edzés 15.00-ig. 

2021.05.07

Edzés 15.00-ig. 

15.00–18.00 regisztráció. Az indulási sorrendet a szervezők húzzák ki minden résztvevőnek.

2021.05.08

06.30-tól reggeli.

07.20-tól eligazítás.

08.00 a verseny indítása.

14.40 a verseny vége.

15.00-tól ebéd és eredményhirdetés.

2021.05.09

06.30-tól reggeli.

07.20-tól eligazítás.

08.00 a verseny indítása.

14.40 a verseny vége.

15.00-tól ebéd és eredményhirdetés.

1.számú melléklet: 

image002.png

Versenypálya

2.számú melléklet: 

image003.png

Központ, megközelítés, sólya

3.számú melléklet: 

image004.png

Makád, Ezüstpart sólyázó helyek, 66 & 68-as állások (május 6-9.)