A pontyhorgászok között egyre több hölgy is feltűnik, ezért a Nemzetközi Horgász Szövetség két évvel ezelőtt női pontyfogó világkupát rendezett, azzal a nem titkolt céllal, hogy világbajnokságot is indítsanak a későbbiekben. Ezen a versenyen eldőlt, hogy sokan érdeklődnek az új verseny iránt, ezért 2021-re meghirdették az I. Női Pontyfogó Világbajnokságot.

Az Országos Versenyhorgász Bizottság (OVHB) nem hagyhatta figyelmen kívül a tényt, hogy a férfi mezőny után a gyengébbik nemre is igent mondott a FIPS.ed, ezért meghirdette az I. Női Pontyfogó Országos Bajnokságot. A versenyszabályzat csupán annyiban tér el a férfiakétól, hogy a hölgyeknek nem klubcsapatokba, csupán párokba kell szerveződniük. A többi szabály pontról pontra megegyezik. A hölgyek versenyén sem engedélyezett a „behúzás” , tehát a végszereléket csak kézi erővel lehet bejuttatni, ami igaz az etetésre is. A helyszín kiválasztásánál az volt a cél, hogy fogásokban gazdag, akciódús három nap után lehessen bajnokot avatni, ezért esett a választás a Maconkai-víztározóra, ahol a felsoroltakon túl minden szükséges infrastruktúra adott ahhoz, hogy a hölgyek versengése színvonalas lehessen. 

153698755_472162820471936_1407462325910982049_n.jpg

A bajnokság minimum hat páros jelentkezésével indul 2021. július 1-én. Az I. Női Pontyfogó Országos Bajnokságra várunk minden olyan hölgypárost, akik szeretik a pontyhorgászatot és éreznek magukban erőt és kitartást egy 72 órás versenyhez. Most (is) a hölgyeké az elsőbbség!