2021. évi részletes országos bajnokság versenykiírások

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK
A nemzeti (országos) horgászbajnokságokat a Magyar Országos Horgász Szövetség (a továbbiakban: MOHOSZ) megbízásából a MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága (a továbbiakban: OVHB) írja ki, és a MOHOSZ Horgászsport Szakszövetségi Iroda, illetve a MOHOSZ tagszervezetei, vagy az azokhoz tartozó horgászegyesületek rendezik meg. A MOHOSZ a Nemzeti Versenysport Szövetség tagja, az országos (nemzeti), illetve magyar bajnokság elnevezést csak az általa szervezett versenyek viselhetik.
Mind az egyéni, mind a klubcsapat, valamint az országos csapatbajnokságokon való részvételnek feltétele, hogy a versenyző a jogszabályban előírt érvényes horgászengedéllyel, horgászkártyával, érvényes horgászegyesületi tagsággal, valamint érvényes versenyzői igazolvánnyal, továbbá magyar állampolgársággal és magyar lakcímkártyával rendelkezzen. Az országos versenyszabályzat értelmében az egyéni és csapatbajnokságok nyílt nevezéses versenyek. A versenyzői engedély kiváltása és adott versenyévadra történő érvényesítése a https://www.horgaszjegy.hu weboldalon keresztül lehetséges. (Bővebb információ a https://nyito.mohosz.hu oldalon a versenysport kategória alatt, versenyzői engedély menüpontra kattintva található.) Valamennyi országos bajnokságon csak a MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó egyesületek tagjai vehetnek részt.
A megadott nevezési határidők lejárta után és a versenyek helyszínén nevezést a Horgász­sport Szakszövetségi Iroda nem fogad el. A versenyekre a https://www.horgaszjegy.hu oldalon a személyes profilból lehet nevezni. A nevezés módjának részletes leírása a MOHOSZ weboldalán – https://nyito.mohosz.hu – érhető el.
A nevezési díj magában foglalja a szervezéssel, pályarendezéssel, díjazással kapcsolatos kiadásokat, a versenypályák igénybevételének költségeit, a hivatalos edzésnapok – ami tartalmazza a kötelező edzésnapot is –, illetve versenynapok területi engedélyeinek árát. A további edzésnapokon azoknak a versenyzőknek, akik nem rendelkeznek az adott vízterületre érvényes területi jeggyel, gondoskodniuk kell a napijegyek megváltásáról. A vonatkozó versenyszabályzatokról a verseny részletes programjáról és a versenyzői engedély kiváltásának rendjéről a MOHOSZ weboldalán https://nyito.mohosz.hu weboldalon a Versenysport menü alatt tájékozódhatnak. A nevezéseket minden bajnokságra a https://www.horgaszjegy.hu oldalon a saját személyes profilban lehet megtenni. A nevezéshez segítség a MOHOSZ weboldalán, YouTube csatornáján vagy a QR kódon elérhető videóban található. A bajnokságokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: Polyák Csaba sportszervezési szakügyintéző, telefon: +36 30 940 8114, e-mail: csaba [PONT] polyak [KUKAC] mohosz [PONT] hu

Finomszerelékes versenykiírások
Az Egyéni OB, a Női OB, a Veterán OB, a Masters OB és az Utánpótlás OB (U15, U20, U25), a Feeder OB, a Masters Feeder OB, a Feeder Klubcsapat OB, a Method Feeder OB, a Method Feeder Klubcsapat OB, a Mozgáskorlátozottak OB, valamint a Klubcsapat OB és a Tagszövetségi Csapat OB esetében a versenyt megelőző utolsó edzésnap kötelező. Ha egy versenyző nem tud részt venni a tréningen, gondoskodnia kell arról, hogy valaki helyette horgásszon a kötelező edzésnapon. Ennek elmaradása esetén nem indulhat a versenyen, illetve a következő évi bajnokságon. Valamennyi országos bajnokságon az edzésnapokra is kisorsolásra kerülnek a szektorok, a horgászhelyek. A Klubcsapat OB-n, a Klubcsapat Feeder OB-n, a Method Feeder Klubcsapat OB-n és a Tagszövetségi Csapat OB-n az értékelés maximum 25 csapat részvételénél egy szektorban, 26 csapatnál több részvétele esetén két alszektorban történik.
A MOHOSZ OVHB megbízásából a Horgász­sport Szakszövetségi Iroda meghirdeti a következő országos bajnokságokat.

LVIII. EGYÉNI OB
A bajnokság két szakaszból áll. A bajnokság elődöntőjére 2021. április 22–25. között kerül sor négy fordulóban Szeged mellett, a Maty-éri evezőspályán. Az elődöntőt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le. Az elődöntőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság döntőjébe.
A bajnokság döntőjére 2021. szeptember 23–26. között kerül sor, négy fordulóban, Sukorón, a velencei-tavi evezőspályán. A fordulók időtartama 4 óra. A bajnokság döntőjét a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le.
Limit: maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali használható fel, melyből 1 liter lehet az etetőszúnyog-lárva mennyisége, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. A botok maximális hossza 13 m. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A bajnokság győztese elnyeri az egyéni magyar országos bajnoki címet és az ezzel járó vándorserleget.
Az elődöntőre történő nevezéseket 2021. április 09-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2021. szeptember 10-ig kell megtenniük.
Nevezési díj az elődöntőre: 24 000 Ft. A döntőbe bejutók nevezési díja további: 24 000 Ft.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XLIV. NŐI OB
A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A fordulók időtartama 4 óra. Az első szakaszra 2021. május 07–09. között kerül sor Tiszakécskén, a Holt-Tiszán. Az első szakaszt a Tiszakécske és Környéke Sporthorgász Egyesület bonyolítja le. A második szakaszt 2021. július 16–18. között rendezzük meg Telekhalom (Kunhegyes) mellett, a Nagykunsági-főcsatornán. A második szakaszt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.
Limit–Tiszakécske, Holt-Tisza: maximum 12 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat, minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: összesen 1,5 liter élőcsali, melyből 0,5 liter lehet az etetőszúnyog-lárva mennyisége és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni.
Limit–Nagykunsági-főcsatorna: maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat, minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali, melyből 0,75 liter lehet az etetőszúnyog-lárva (aprószúnyog) mennyisége és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni.
A botok maximális hossza 11,5 m. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A bajnokság győztese elnyeri a női magyar országos bajnoki címet és az ezzel járó vándorserleget. Részletek az általános feltételeknél. A hatfordulós versenyre a nevezéseket 2021. április 23-ig kell megtenni.
Nevezési díj: 36 000 Ft.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

LVI. UTÁNPÓTLÁS OB
Az utánpótláskorúak országos bajnokságát három kategóriában rendezzük meg. Korosztály-besorolás: az utánpótláskorúaknál U25-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 25. életévét. U20-as korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 20. életévét. U15-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 15. életévét, de betölti a 9. életévét. A két alsó kategóriából egy szinttel történő feljebb lépés a korosztályukban utolsó éves versenyző számára engedélyezett. A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg.
1. szakasz 3 fordulója: U15 és U20 korosztálynak 2021. július 2–3–4. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. U25-ös korosztálynak 2021. június 18–19–20. Szolnok, Alcsi-szigeti Holt-Tisza. Mindkét versenyt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója: U15 és U20 korosztálynak 2021. július 16–17–18. Telekhalom (Kunhegyes) Nagykunsági-főcsatorna. U25-ös korosztálynak 2021. július 16–17–18. Szolnok, Alcsi-szigeti Holt-Tisza. A fordulók időtartama U15 korosztályban 3 óra, U20 és U25 esetében 4 óra. Limitek: U15 maximum 15 l, U20 és U25 maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon (minden korosztályban) a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: összesen U15 2 liter, U20 és U25 2,5 liter élőcsali használható fel, melyből 0,5 liter lehet az etetőszúnyog-lárva (aprószúnyog), és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. A botok maximális hossza: U15: 10,00 m, U20: 11,50 m, U25: 13,00 m. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A bajnokság győztese elnyeri az U15, U20, U25 magyar országos bajnoki címet és az ezzel járó vándorserleget.
A nevezéseket 2021. június 04-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj: az U25 és az U20 kategóriában 36 000 Ft.
Az U15 kategóriában nincs nevezési díj, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja.
Korengedménnyel nevezhet a versenyt megelőző év december 31-ig a 9.életévét be nem töltött gyermek is U15-ös kategóriában, kizárólag a megyei horgászszövetség javaslatára, az általános feltételeknek, a versenykiírásnak és a versenyszabályzatnak megfelelően. A bajnokságon való részvételt kérelmezni kell, az OVHB minden kérelmet egyedileg bírál el.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XIX. VETERÁN ÉS V. MASTERS OB
Korosztály-besorolás: a bajnokságokra két kategóriában nevezhetnek a versenyzők. A masters országos bajnokságon azok indulhatnak, akik a bajnokság évében betöltik az 55. életévüket (1966-os születési év) és legfeljebb 65 évesek. A veterán (65+ éves) országos bajnokságon azok indulhatnak, akik a bajnokság évében betöltik a 65. életévüket (1956-os születési év). A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A fordulók időtartama 4 óra.
1. szakasz 3 fordulója: 2021. május 14–15–16. a Debrecen melletti, Látóképi-víztározó. A versenyt a Pontycentrum Horgász Egyesület és a Horgász Egyesületek Hajdú-Bihar Megyei Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója: 2021. június 18–19–20. Szeged Maty-éri evezőspálya. A versenyt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.
Limitek: maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat, minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságokon (mindkét korosztályban) a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali, melyből 0,5 liter lehet az etetőszúnyog-lárva mennyisége, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. A botok maximális hossza 11,5 méter. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A bajnokságok győztesei elnyerik a veterán, illetve masters magyar országos bajnoki címet és az ezzel járó vándorserleget.
Nevezési díj: 36 000 Ft.
A nevezéseket 2021. április 30-ig kell megtenni a www.horgaszjegy.hu oldalon.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XV. MOZGÁSKORLÁTOZOTT OB
A bajnokságon csak azok indulhatnak, akik rendelkeznek a szakági bizottság által kiadott igazolással a handicap pontszámokat illetően.
A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A verseny­idő a fordulókban 3 óra.
1. szakasz 3 fordulója: 2021. április 09–10–11. Szeged, Maty-éri evezőspálya. A versenyt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója: 2021. június 18–19–20. Szeged, Maty-éri evezőspálya. A versenyt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.
Limit: maximum 15 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat, minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: összesen 2 liter élőcsali, melyből 0,5 liter lehet az etetőszúnyog-lárva mennyisége, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló-edényben kell az ellen­őrzésre bemutatni. A botok maximális hossza 11,5 méter. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A bajnokság győztese elnyeri a mozgáskorlátozott magyar országos bajnoki címet és az ezzel járó vándorserleget.
Nevezési díj nincs, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja.
A nevezéseket 2021. március 31-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

LVIII. TAGSZÖVETSÉGI CSAPAT OB
Tagszövetségi csapat országos bajnokság résztvevői a MOHOSZ tagszövetségeinek csapatai, a csapattagok kijelölésének módját a tagszövetség határozza meg. A csapatbajnokság egyetlen osztályban zajlik. A verseny kétfordulós. A tagszövetségi csapat országos bajnokságon a csapatok összetétele: 4 fő felnőtt, 1 fő női, 1 fő +55-ös korosztályú, 1 fő U20-as korosztályú és 1 fő U15-ös korosztályú versenyző, valamint egy – bármely kategóriájú – tartalék.
A felnőtt versenyző lehet bármilyen korú és nemű, feltéve, hogy a bajnokság évének december 31-ig betölti a 18. életévét. A női résztvevő bármilyen korú lehet. Az U20-as versenyző lehet bármilyen nemű, amennyiben a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 20. életévét, de betölti 10. évét, U15-ös versenyző lehet bármilyen nemű, amennyiben a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 15. életévét, de betölti 10. évét. A +55-ös versenyzők azok, akik a bajnokság évében betöltik az 55. életévüket (1966-os születési év). A felnőttek között U15-ös korosztályú versenyző nem szerepelhet, 10. életévét be nem töltött versenyző országos bajnokságon csak az OVHB jóváhagyásával indulhat. A versenyidő a TCSOB-n egységesen 4 óra fordulónként minden korosztálynak.
Limit: maximum 10 liter, (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat, minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon egy fordulóban összesen 1,5 liter élőcsali használható fel, melyből 0,5 liter lehet az etetőszúnyog-lárva mennyisége, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 2 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A TCSOB győztese elnyeri az országos tagszövetségi csapatbajnok címet.
A versenyre 2021. július 31–augusztus 01-én kerül sor két fordulóban Szegeden, a Maty-éri evezős­pályán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.
A csapatok névsorát a versenyzői engedélyek számával együtt (1 csapatvezető, 1 edző, 4 felnőtt, + 1 tartalék, 1 nő, 1 +55-ös, 1 U20 és 1 U15 korú versenyző) kérjük a tagszövetségektől legkésőbb 2021. július 16-ig feltölteni a www.horgaszjegy.hu oldalon található Verseny nevezés menüpont alatt. A nevezés és a befizetés határideje: 2021. július 16.
Nevezési díj: 96 000 Ft csapatonként.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XXIX. KLUBCSAPAT OB
Egy csapat 5 tagból (és egy tartalékból) áll. U15-ös korosztályú versenyző nem lehet tagja a csapatnak. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább 5 éve bejelentett lakással és érvényes állami horgászjegy és fogási naplóval, valamint egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. A versenyzők egy évadban csak egy klubcsapatban versenyezhetnek. A klubcsapatok tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak is kell lenniük. Kettős tagság is elfogadott. A verseny háromfordulós.
Limit: maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A klubcsapat országos bajnokságon a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali használható fel, melyből 1 liter lehet az etetőszúnyog-lárva (aprószúnyog) és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A győztes csapat elnyeri az országos klubcsapat bajnoki címet, valamint jogosult képviselni hazánkat a következő évi klubcsapat világbajnokságon.
A bajnokságra 2021. május 28–29–30-án kerül sor Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón. A versenyt a Pontycentrum Horgász Egyesület és a Horgász Egyesületek Hajdú-Bihar Megyei Szövetsége bonyolítja le.
A nevezéseket (1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2021. május 14-ig kell megtenni.
Nevezési díj: 90 000 Ft csapatonként.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XI. FEEDER OB
A feeder országos bajnokság nyílt nevezéses egyéni verseny, amely kétfordulós selejtezőből egy négyfordulós középöntőből és egy négyfordulós döntőből áll. A bajnokság végeredményébe a középdöntő és a döntő valamennyi szektoreredménye beleszámít: a középdöntőben elért négy szektorhelyezés, valamint a döntő négy fordulójának összesített helyezési száma alapján alakul ki a végső sorrend. A bajnokság selejtezőjére 2021. április 10–11. között kerül sor két fordulóban, Szeged mellett, a Maty-éri evezőspályán. Hivatalos edzésnapok a selejtezőn: a versenynapokat megelőző 2 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
A selejtezőt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le. Az előző évi ranglista 40 versenyzőjének a selejtezőn nem kell indulni, nekik 2021. február 28-ig kell nevezésüket leadni a középdöntőre. Amennyiben ezen határidőn belül valaki jelzi, hogy nem kíván részt venni a középdöntőn, úgy a ranglista soron következő versenyzője kap lehetőséget a nevezésre. Amennyiben a 2021. február 28-ig benevezett versenyzők közül ezt követően lép valaki vissza, úgy a selejtezőből kerülhetnek be a megüresedett helyre.
A selejtezőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság középdöntőjébe. A 80 fős középdöntőben az előző évi ranglista első 16 helyezettje (szektoronként 2 fő) kiemelésre kerül. A bajnokság középdöntőjére 2021. június 10–13. között kerül sor négy fordulóban Sukorón, a velencei-tavi evezőspályán. Hivatalos edzésnapok a középdöntőre: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is. A középdöntőt a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le. A középdöntőből 40 versenyző jut a döntőbe, ahová magukkal viszik a középdöntőben szerzett helyezési számaikat és a fogott súlyt. A döntőben a ranglista első 12 helyezettje (szektoronként 3 fő) kiemelésre kerül.
A selejtezőből a középdöntőbe jutott versenyzőknek a nevezéseket 2021. május 28-ig kell megtenni.
A bajnokság döntőjére 2021. október 7–10. között kerül sor négy fordulóban Szolnokon, az Alcsi-szigeti versenypályán. A döntőt a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. Hivatalos edzésnapok a döntőre: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
A döntőbe jutott versenyzők nevezését 2021. szeptember 24-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj a selejtezőre: 12 000 Ft, a középdöntőre 24 000 Ft.
A döntőbe jutók nevezési díja további: 24 000 Ft.
Limit: egy fordulóban maximum 15 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). A bajnokságon egy fordulóban a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: 2,0 l élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter etetőszúnyog-lárvát (aprószúnyogot), legfeljebb 0,5 liter földigilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPS.ed hivatalos mérődobozában kell az ellenőrzésre bemutatni. A győztes elnyeri a feeder magyar országos bajnoki címet.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

I. MASTERS FEEDER OB
Korosztály-besorolás: a masters feeder országos Bajnokságon azok indulhatnak, akik a bajnokság évében betöltik az 55. életévüket (1966-os születési év).
A masters feeder országos bajnokság háromfordulós nyílt nevezéses egyéni verseny. A bajnokságra 2021. augusztus 20–21–22. között kerül sor három fordulóban, Gyomaendrődön, a Fűzfás-zugi-holtág versenypályáján. A bajnokságot a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
Limit: egy fordulóban maximum 15 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). A bajnokságon egy fordulóban a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: 2,0 l élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter etetőszúnyog-lárvát (aprószúnyogot), legfeljebb 0,5 liter földigilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPS.ed hivatalos mérődobozában kell az ellenőrzésre bemutatni. A győztes elnyeri a masters feeder magyar országos bajnoki címet.
Nevezési díj: 18 000 Ft.
A nevezéseket 2021. augusztus 6-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

VI. FEEDER KLUBCSAPAT OB
A feeder klubcsapat országos bajnokság nyílt nevezéses csapatverseny. Egy csapat öt versenyzőből áll és lehetőség van egy fő tartalékversenyző nevezésére is. Csapatok jogosultak továbbá 1 fő csapatkapitányt és 1 fő edzőt is megjelölni a nevezés során, ennek hiányában a csapatvezetői feladatokat a tartalékversenyző látja el. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább öt éve bejelentett lakcímmel és érvényes állami horgászjegy és fogási naplóval, valamint egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. Egy versenyző egy naptári évben csak egy klubcsapatban versenyezhet, a klubcsapatok lehetnek baráti társaságok is, de tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak kell lenniük. A kettős tagság is elfogadott. A feeder klubcsapat országos bajnokságon azok indulhatnak, akik 2021. december 31-ig betöltik a 18. életévüket, de csapatonként 1 fő 18 éven aluli versenyző nevezése lehetséges.
A feeder klubcsapat országos bajnokságot három egymást követő napon megtartott fordulóval rendezzük meg. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
A győztes csapat elnyeri az feeder klubcsapat országos bajnoki címet, valamint jogosult képviselni Magyarországot a következő évi feeder klubcsapat világbajnokságon.
A bajnokságra 2021. augusztus 13–15-én kerül sor Kaposvár mellett a Deseda-tavon. A bajnokságot a Kaposvári Sporthorgász Egyesület bonyolítja le.
Limit: egy fordulóban maximum 15 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). A bajnokságon egy fordulóban a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: 2 l élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter etetőszúnyog-lárvát (aprószúnyogot), legfeljebb 0,5 liter földigilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPS.ed hivatalos mérődobozában kell az ellenőrzésre bemutatni. A győztes csapat elnyeri a feeder klubcsapat magyar országos bajnoki címet.
A nevezéseket (1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2021. július 30-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj: 90 000 Ft csapatonként.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak. A részletes programot elküldjük a benevezett csapatoknak.

VI. METHOD FEEDER OB
A bajnokság várható magas nevezői létszám miatt több alapszakaszból, egy középdöntőből és egy döntőből áll. Az alapszakaszokra 6 helyszínen három külön időpontban van lehetőség nevezni, de egy versenyző csak egy alapszakaszra nevezhet. (Ha a jelentkezők száma indokolja, további selejtezők is megrendezésre kerülhetnek.) Minden alapszakasz kettő, a középdöntő és a döntő három-három fordulóból áll. Az alapszakaszok időpontjai és helyszínei a következők:
2021. április 17–18. Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó (50 fő); Nagybajom, Ötös-Hárs-víztározó (40 fő); Lukácsháza, Abért-tó (40 fő); Bátonyterenye, Maconkai-víztározó, „Kis-Maconka”-előtározó (30 fő).
2021. április 24–25. Debrecen, Látóképi-víztározó (60 fő); Gyula, Munkácsy-tó (30 fő); Kiskunhalas, Ezüst-tó (44 fő)
2021. május 1–2. Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó (50 fő); Kiskunhalas, Ezüst-tó (44 fő); Bátonyterenye, Maconkai-víztározó, „Kis-Maconka”-előtározó (30 fő)
Az egyes alapszakaszokra a pálya befogadóképességének függvényében tudunk nevezést fogadni, ha egy helyszínen betelt a létszám, akkor másik helyszínre vagy időpontra lehet nevezni. Nincsen területi felosztás, minden alapszakaszra lakóhelytől és egyesületi tagságtól függetlenül lehet nevezni. A selejtezőkből továbbjutott 80 versenyző kiegészül az előző évi method feeder ranglista első 40 helyen végzett versenyzőjével, és így 120 versenyző jut a bajnokság középdöntőjébe. Az előző évi ­method feeder ranglista 40 versenyzőjének a selejtezőn nem kell indulni, nekik a tárgyév február 28-ig kell nevezésüket leadni a középdöntőre. Amennyiben ezen határidőn belül valaki jelzi, hogy nem kíván részt venni a középdöntőn, úgy a ranglista soron következő versenyzője kap lehetőséget a nevezésre. Amennyiben a február 28-ig benevezett versenyzők közül ezt követően lép valaki vissza, úgy a selejtezőből kerülhetnek be a megüresedett helyre. Az alapszakaszokból a középdöntőbe jutók létszáma, a selejtezők létszámának arányában alakul ki. 100% annyi, mint 80 versenyző. A középdöntő résztvevőinek végleges köre az utolsó selejtező eredményeinek ismeretében alakulhat ki. Az alapszakaszból a versenyzők nem viszik magukkal a szerzett pontszámaikat a középdöntőbe.
A selejtezőkön a hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 2 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
A középdöntőben az előző évi ranglista első 40 helyezettje és a selejtezőkből bejutott 80 versenyző a három különböző versenypályára, az versenypályánként 40 fős középdöntőre nyilvánosan kerülnek kisorsolásra úgy, hogy a ranglistán és a selejtezőkben elért helyezéseik szerint a versenyzők egyenlő arányban kerülnek szétosztásra.
A középdöntőket 2021. május 21–23-án rendezzük meg a következő helyszíneken: Kiskunhalas, Ezüst-tó (40 fő); Lukácsháza, Abért-tó (40 fő); Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó (40 fő).
Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
A középdöntőkből 40 versenyző jut a döntőbe, ahová magukkal viszik a középdöntőben szerzett helyezési számaikat (fogott súlyukat nem). A három helyszínről az első 13-13-13 versenyző juthat a döntőben, és ezeken felül mindhárom középdöntő végeredményét figyelembe véve a legjobb helyezési számot elérő (pontazonosság esetén a fogott súly dönt) 14. helyezést elért versenyzővel egészül ki a döntősök köre. A döntőben a ranglista első 12 helyezettje (szektoronként 3 fő) kiemelésre kerül.
A bajnokság végeredményébe a középdöntő és a döntő valamennyi szektoreredménye beleszámít: a középdöntőben elért három szektorhelyezés, valamint a döntő három fordulójának összesített helyezési száma alapján alakul ki a végső sorrend. A döntőt 2021. július 30–augusztus 1-én rendezzük Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározó 2. sz., déli versenypályáján. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
Limit: egy fordulóban maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A csalik (minibojlik, dumbellek, wafterek, csalizópelletek stb.) mennyisége nincsen korlátozva, de egyfajta csaliból maximum 1 dl vihető be. Az aromák száma (spray, dip, cseppentős fiolában) nincs korlátozva. A limiten bemutatott etetőanyagnak laza szerkezetűnek kell lennie, az etetőanyag tömörítése tilos! A bajnokság győztese elnyeri a method feeder országos bajnoki címet.
Nevezési díj az alapszakaszokra: 12 000 Ft. Az alapszakaszokra történő nevezéseket 2021. április 2-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj a középdöntőre: 18 000 Ft. A középdöntőre a nevezéseket 2021. május 7-ig kell megtenni, kivétel a ranglista első 40 helyezettje, nekik 2021. február 28-ig kell megtenniük nevezésüket. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj a döntőre: 18 000 Ft. A döntőre a nevezéseket 2021. július 9-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A döntőt a Bátonyterenye-Maconkai Szabad­idő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

III. METHOD FEEDER KLUBCSAPAT OB
A Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság nyílt nevezéses csapatverseny. Egy csapat négy versenyzőből áll és lehetőség van egy fő tartalékversenyző nevezésére is. A csapatok jogosultak továbbá 1 fő csapatkapitányt is megjelölni a nevezés során, ennek hiányában a csapatvezetői feladatokat a tartalékversenyző látja el. Egy versenyző egy naptári évben csak egy klubcsapatban versenyezhet, a klubcsapatok lehetnek baráti társaságok is. A bajnokságot három egymást követő napon megtartott fordulóval rendezzük, amit egy kötelező edzésnap előz meg.
Limit: egy fordulóban maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A csalik (minibojlik, dumbellek, wafterek, csalizópelletek stb.) mennyisége nincsen korlátozva, de egyfajta csaliból azonban maximum 1 dl vihető be. Az aromák száma ­(spray, dip, cseppentős fiolában) nincs korlátozva. A limiten bemutatott etetőanyagnak laza szerkezetűnek kell lennie, az etetőanyag tömörítése tilos! A győztes csapat elnyeri a method feeder klubcsapat országos bajnoki címet.
A bajnokságra 2021. augusztus 27–28–29–én kerül sor Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározó „Kis-Maconka”-előtározóján, 2. sz., déli versenypályáján, és az 1. sz., gáti nemzetközi versenypályán. A bajnokságot a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le. Hivatalos edzésnapok: a versenynapokat megelőző 3 nap, amely tartalmazza a versenynapot közvetlenül megelőző kötelező edzésnapot is.
A nevezéseket (1 csapatvezető, 4 + 1 tartalék felnőtt versenyző) 2021. augusztus 13-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj: 72 000 Ft csapatonként.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

XXI. CSÓNAKOS PERGETŐ OB
A bajnokság 6 fordulóból áll. Helyszínek: 1–2. forduló: 2021. május 7–9. Ráckevei-Duna-ág. 3–4. forduló: 2021. július 16–18. Kulcs, Duna. 5.–6. forduló: 2021. szeptember 11–12. Abádszalók, Tisza-tó.
Az országos bajnokságon az a páros vehet részt, aki mind a hat fordulóban indul.
Valamennyi helyszínen bérelhetők csónakok, de csónakokról a versenyzőknek kell gondoskodniuk. A versenyen párosok indulhatnak. Kizárólag csónakból szabad horgászni az érvényes versenyszabályzat szerint. Az értékelés a fogott halak hosszának összesítése alapján, centiméterben történik. Elektromos csónakmotorok használata megengedett.
Nevezési díj a hat fordulóra, páronként: 16 000 Ft/forduló, összesen 96 000 Ft.
A nevezéseket (2 fő versenyző) 2021. április 23-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél. A bajnokság győztes párosa elnyeri a csónakos pergető magyar bajnoki címet.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

I. HARCSAFOGÓ OB
A harcsafogó bajnokságra párosok nevezését várjuk, a pályák befogadóképessége miatt a nevezés sorrendjében az első 35 páros nevezését tudjuk elfogadni.
A bajnokságot 2 fordulóban, 2 x 96 órás etapban rendezzük meg. A két forduló összesített eredménye alapján a győztes páros elnyeri a harcsafogó magyar bajnoki címet.
Helyszínek: 1. forduló 2021. április 14–18. Pátkai-víztározó, 2. forduló 2021. június 16–20 Leveleki-víztározó.
A verseny lebonyolításában a Leveleki Harcsafogó Horgász Egyesület és a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége vesz részt. A versenyszabályzat elérhető a www.nyito.mohosz.hu oldalon a versenyszabályzatok alatt.
Nevezési határidő: 2021. március 31.
Nevezési díj: 120 000 Ft.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

V. PARTI PERGETŐ OB
A bajnokság két szakaszból, egy elődöntőből és egy döntőből áll. A bajnokság elődöntőire 2 fordulóban a következő időpontokban és helyszínen kerül sor:
1. elődöntőre 2021. április 10–11-én, a Gaja-patakon, a 2. elődöntőre 2021. április 17–18-án a Gaja-patakon, a Gaja-völgyi tájvédelmi körzetben kerül sor. Az elődöntőkön indulók maximális létszáma 40 fő. Egy versenyző csak egy helyszínen indulhat az alapszakasz során. A döntőbe jutók létszáma, a selejtezők létszámának arányában alakul ki. 100% annyi, mint 30 versenyző. A döntő résztvevőinek végleges köre, az utolsó selejtező eredményeinek ismeretében alakulhat ki.
A bajnokság döntőjére 2021. május 15–16-án kerül sor két fordulóban, a Gaja-patakon a Gaja-völgyi tájvédelmi körzetben. Az időpontok és a helyszín a vízállás függvényében változhat, erről minden nevezettet időben tájékoztatunk, és az információkat a https://nyito.mohosz.hu weboldalon tesszük közzé.
Az elődöntőket és a döntőt a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége és a Mátrai Pergetők Horgász Sportegyesület bonyolítja le.
Az elődöntőkre a nevezéseket 2021. március 27-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2021. április 30-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj az elődöntőre: 12 000 Ft.
A döntőbe jutók nevezési díja további: 12 000 Ft.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

I. STREET FISHING PERGETŐ OB
A bajnokság három alapszakaszból és egy döntőből áll. A bajnokságra 3 fős csapatok nevezhetnek. A bajnokság alapszakaszaira a következő időpontokban és helyszíneken kerül sor:
1. alapszakasz 2021. május 16-án, Esztergomban a Kis-Dunán, a 2. alapszakaszra 2021. július 11-én Szolnokon a Zagyva és Tisza folyókon, a 3. alapszakaszra 2021. szeptember 5-én, Győrben a Rábán és a Mosoni-Duna szakaszon kerül sor. Egy versenyző csak egy helyszínen indulhat az alapszakasz során. A döntőbe jutók létszáma, a selejtezők létszámának arányában alakul ki. 100% annyi, mint 21 csapat. A döntő résztvevőinek végleges köre az utolsó selejtező eredményeinek ismeretében alakulhat ki.
A bajnokság döntőjére 2021. október 24-én kerül sor Budapesten, a Dunán. Az időpontok és a helyszín a vízállás függvényében változhatnak, erről minden nevezettet időben tájékoztatunk, és az információkat a https://nyito.mohosz.hu weboldalon tesszük közzé.
Az alapszakaszokat a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége és a Mátrai Pergetők Horgász Egyesület, az Esztergomi Vasas Horgász Egyesület és a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége, valamint az Óbudai Dolgozók Horgász Egyesülete, a döntőt a Fővárosi Horgász Egyesületek Szövetsége és az Óbudai Dolgozók Horgász Egyesülete bonyolítja le. A selejtezőkből 21 csapat jut a bajnokság döntőjébe.
Az alapszakaszokra a nevezéseket 2021. április 30-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A döntőbe jutott 21 csapatnak a nevezésüket 2021. október 8-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj az elődöntőre: 27 000 Ft (9 000 Ft/fő.)
A döntőbe jutók nevezési díja további 27 000 Ft (9 000 Ft/fő.)
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

I. TROUT AREA PERGETŐ OB
A bajnokság két alapszakaszból és egy döntőből áll. A bajnokság alapszakaszaira a következő időpontokban és helyszíneken kerül sor:
1. alapszakaszra 2021. október 30–31-én, Győrben az MMX-Lake horgásztavon, a 2. alapszakaszra 2021. november 6–7-én Nyírpazonyban kerül sor. Egy versenyző csak egy helyszínen indulhat az alapszakasz során. A döntőbe jutók létszáma, a selejtezők létszámának arányában alakul ki. 100% annyi, mint 40 versenyző. A döntő résztvevőinek végleges köre, az utolsó selejtező eredményeinek ismeretében alakulhat ki.
A bajnokság döntőjére 2021. november 27–28-án kerül sor Győrben, az MMX-Lake horgásztavon. Az alapszakaszokat a Keleti Pergetők és Sporthorgászok Egyesülete és a Pontyhorgászok Sporthorgász Egyesülete, a döntőt a Pontyhorgászok Sporthorgász Egyesülete bonyolítja le.
Az alapszakaszokra a nevezéseket 2021. október 8-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2021. november 12-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj az elődöntőre: 16 000 Ft.
A döntőbe jutó 40 fő nevezési díja további: 16 000 Ft.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XIII. PONTYFOGÓ OB
A bajnokságot három fordulóban, csapatbajnokságként rendezzük meg. Egy csapat maximum 3 párosból, 2 tartalékból és egy csapatkapitányból, tehát 9 főből áll. A nevezésnél egy csapatba minimum 3 párost és egy tartalékot nevezni kell!
A fordulónkénti nevezésnél meg kell adni a párosokban horgászók nevét (1. páros, 2. páros, 3. páros) és ki kell jelölni a csapatkapitány személyét. A kapitány személye verseny közben nem változhat. A csapat tagjainak a bajnokság teljes ideje alatt állandónak kell maradniuk, a versenysorozat alatt a csapat összetétele nem változhat. A versenyzőknek egy arra alkalmas okmánnyal igazolniuk kell állampolgárságukat. Az igazoló dokumentumot kérésre be kell tudni mutatni a verseny sorsolása előtti regisztráció folyamán.
A bajnokság lebonyolításának rendje:
9 klubcsapat nevezéséig:
1. forduló: 2021. május 13–16. Kaposvár, Deseda-tó. A bajnokság ezen fordulóját a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége bonyolítja le.
2. forduló: 2021. június 24–27. Fehérvárcsurgói-víztározó. A bajnokság ezen fordulóját a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le.
3. forduló: 2021. augusztus 12–15. Bátonyterenye, Maconkai-víztározó. A 3. fordulót a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le.
Amennyiben 10 klubcsapat vagy ennél több nevezés érkezik be, mindhárom forduló helyszíne Kaposváron a Deseda-tó, ebben az esetben a 3. forduló időpontja 2021. augusztus 19–20–21–22.
A fordulók időtartama 72 óra. Minden forduló a kiírásban szereplő első nap 12.00 órakor kezdődik és a kiírásban szereplő utolsó nap 12.00 óráig tart.
A nevezéseket (1 csapatkapitány, 6 + 2 tartalékversenyző) 2021. március 15-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
A bajnokság minimum 6 szabályszerűen nevezett csapat részvételével kerül megrendezésre. Amennyiben a bajnokságot az indulók ennél kisebb létszáma miatt nem lehet megrendezni, akkor, és csak abban az esetben, a MOHOSZ a nevezési díjat visszautalja.
Nevezési díj a három fordulóra összesen: 324 000 Ft/csapat (108 000 Ft/páros).
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

I. NŐI PONTYFOGÓ OB
A bajnokságot egy fordulóban rendezzük meg. A versenyen párosok indulhatnak. A bajnokság lebonyolításának rendje:
A bajnokság időpontja: 2021. július 1–4. Bátonyterenye, Maconkai-víztározó. A bajnokságot a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le.
A verseny időtartama 72 óra. A forduló a kiírásban szereplő első nap 12.00 órakor kezdődik és a kiírásban szereplő utolsó nap 12.00 óráig tart.
A nevezéseket 2021. június 01-ig kell megtenni a www.horgaszjegy.hu oldalon. Részletek az általános feltételeknél.
A bajnokság minimum 6 szabályszerűen nevezett páros részvételével kerül megrendezésre. Amennyiben a bajnokságot az indulók ennél kisebb létszáma miatt nem lehet megrendezni, akkor, és csak abban az esetben, a MOHOSZ OVHB a nevezési díjat visszautalja.
Nevezési díj: 36 000 Ft/páros.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

XV. MŰLEGYEZŐ OB
A bajnokságot három fordulóban rendezzük meg, az alábbi helyszíneken:
1. forduló: 2021. április 17–18. Malom-csatorna
2. forduló: 2021. május 1–2. Gaja-patak
3. forduló: 2021. május 15–16. Hámori-tó (csónakos forduló)
A vízállás függvényében a fordulók dátumai módosulhatnak!
A nevezéseket 2021. április 2-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj: 18 000 Ft.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.

LXIII. CASTING OB
A bajnokság 2021. augusztus 14–15-én a MOHOSZ agárdi horgásztanyája melletti nyílt, füves területen kerül megrendezésre. Szállás egyénileg foglalható a MOHOSZ agárdi horgászüdülőjében. A bajnokságra minden casting iránt érdeklődő horgászt várunk, számukra augusztus 14-én a tréningnapon világbajnok casting sportolóink tartanak képzést, bemutatva a sportág versenyszámait. A bajnokságra kezdő, haladó és profi kategóriákban lehet nevezni. A bajnokságot a MOHOSZ Velencei-tavi kirendeltsége rendezi.
A bajnokságra augusztus 15-én kerül sor.
A bajnokságra nevezési díj nincs. A nevezéseket 2021. augusztus 1-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.

IV. TÁVDOBÓ OB
A bajnokság 2021. október 17-én Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározó mellett kerül megrendezésre. A bajnokságra pontyfogó és feederkategóriában lehet nevezni. Egy versenyző akár mindkét kategóriában is nevezhet.
A nevezéseket 2021. október 1-ig kell megtenni. Részletek az általános feltételeknél.
Nevezési díj: 6 000 Ft/kategória.
A bajnokságot a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.