XLII. Casting Országos bajnokság versenykiírás

 

Helyszín: Agárd, MOHOSZ Agárdi horgásztanya, Agárd-Dinnyés Tópart u. 

Időpontja: 2020.09.26-27.

Edzésnap: 21020.09.26 A kezdőkre is gondolva, az edzésnapon senior világbajnokaink (Slemmer Ferenc, Varga György) tartanak bemutatót, képzést a casting alapjairól, ezért kérjük jelezni, hogy számíthatunk-e rád.

Versenynap: 2020. 09.27  Találkozó az üdülő előtti réten 9 órakor!

Kategóriák:

Kezdő háromtusa (Skish, Ahrenberg, egykezes peremorsós távdobás)

Haladó háromtusa (Skish, Ahrenberg, egykezes peremorsós távdobás) a későbbiekben ez a kategória kiegészül a műlegyes versenyszámokkal ( Skish, egykezes műlegyes távdobás ).

Élversenyzők öttusa

Eszköz szükséglet:

A peremorsós céldobáshoz: 147-180 cm-es bot használható, a spiccgyűrűvel együtt minimum 4 gyűrűvel. A nyél nem lehet hosszabb a bot egy negyedénél. A használható zsinór 0,15 – 0,20-as között javasolt. 

Az egykezes peremorsós távdobáshoz használható bot hossza max. 230 cm. A gyűrűk száma minimum 4 db. A spiccgyűrű belső átmérője max. 10 mm a keverő gyűrű max. 50 mm. lehet. A zsinór minimum 0, 18-as kell legyen, 0,25-ös előkével, mely a kétszeres bothossz, plusz az orsó dobján, 2-5 karika hosszú kell legyen.

A súly 7,5 gr.-os műanyag céldobó súly, mindhárom számban.

Az élversenyzőink  öttusában versenyeznek.

Ha az idő lehetővé teszi, multiplikátoros Skish céldobást is rendezünk, ha lesz rá elég jelentkező. Ezen bárki részt vehet, kategóriától függetlenül.

Nevezési díj nincs. Nevezni érvényes versenyzői engedéllyel lehet. A nevezéseket emailben is el lehet küldeni csaba [PONT] polyak [KUKAC] mohosz [PONT] hu címre, megjelölve, hogy a versenyző mely kategóriában indul, illetve a szeptember 28-ai tréningen részt kíván-e venni.

Szállás lehetőség a verseny helyszínén, a MOHOSZ Agárdi üdülőjében lehetséges. 

Ahhoz hogy minél népesebb bajnokságot rendezhessünk, az érintett ismerőseiteket is értesítsétek, hiszen nem tudjuk mindenkinek az elérhetőségét