Az OVHB figyelembe véve a FIPSed döntését a következő határozatot hozta. 

 Tisztelt Válogatott kerettagok, versenyzők!

A FiPSed (Nemzetközi Édesvízi Horgász Szövetség) május 12-én kelt levelében tájékoztatta a Magyar Országos Horgász Szövetséget, hogy a 2020-as évre tervezett világ és Európa-bajnokságokat törli és egyetlen nemzetközi versenyt sem rendeznek meg ez évben. A döntés nem ért váratlanul bennünket, sajnos minden jel ebbe az irányba mutatott, így bár szomorú, de tudomásul kell vennünk az így kialakult helyzetet. Ennek értelmében 2020-ban nem indulhatnak magyar csapatok világbajnokságokon. 

A jövő évre meghirdetett nemzetközi versenyekre az érvényben lévő szabályzatok és az OVHB döntése alapján a csapatok kialakítására a következő szabályok lesznek érvényesek:

Úszós és feeder klubcsapatok világbajnoksága, pontyfogó világbajnokság

A 2021-es évi úszós és feeder klubcsapat világbajnokságra és a pontyfogó világbajnokságra az ez évi, 2020-as magyar bajnokság bajnokcsapatai utazhatnak. Bízunk abban, hogy a FiPSed lehetőséget fog biztosítani arra, hogy a klubcsapatok világranglistáján előkelő helyet elfoglaló nemzetek – köztük Magyarország – a világbajnoki címvédő csapatokon felül két klubcsapatot is indíthassanak (ebben az évben a feeder klubcsapatok világbajnokságán már lett volna erre példa). Amennyiben erre lehetőséget kapunk, úgy a 2020-as évi bajnokcsapat mellé a 2019-es évi bajnokcsapatot is nevezzük a 2021-es világbajnokságra.

Úszós és feeder, valamint pergető és legyező nemzeti válogatottak 

A többi világbajnokság esetében az OVHB döntésének értelmében a 2020-as évi válogatott keret kiegészül azokkal a versenyzőkkel, akik 2019-ben szereztek válogatott kerettagságot, de 2020-ban esetleg nem tudják azt megőrizni. Az ezekkel a versenyzőkkel kibővített válogatott keretből jelölheti ki minden kategória szövetségi kapitánya a 2021-es világ-és Európa-bajnokságra utazó csapatot, melyet megszokott módon majd az OVHB-nak kell jóváhagynia. 

Budapest, 2020.05.15.

Nagy Attila OVHB elnök                                          Ambrus Tibor MOHOSZ-OHSZK, HSZI