Az LVI. Egyéni Országos Bajnokság elődöntőjének versenykiírása, a kötelező edzésnapra sorsolt helyek és más információk.

 

Az LVI. Egyéni OB-ra a következő 81 versenyző adta le nevezését: 

Ágoston Lajos, Ambrus Tibor, Babos Balázs, Bajcsi András, Baluka Péter, Baruta Richárd, Buczkó Krisztián, Csehovics Zoltán, Csillag László, Csomor Péter, Csöregi Balázs, Csővári Tamás, Csuka János Attila, Danó Zoltán, Deák Levente, Dobos János, Dr. Bagdi Árpád Gyula, Dudás Imre, Erdei Attila Csaba, Faragó Róbert, Faragó Zoltán, Fekete János, Felhősi István , Ferentzi Gyula, Filyó Tamás, Hackler Erik, Hajba Gábor, Hajdu Ferenc, Hajdú Tamás, Halász, Szabó Imre, Hamar Ferenc ifj., Heimann József, Horváth László, Jerabek Antal Ifj., Jobbágy Roland, Kaló Zoltán, Kassai Adrián, Katus Gyula Ifj., Kiss Szabolcs, Kókai János, Kovács Antal, Kovács Gergely, Kökény József, Krausz Zoltán, Lőrincz Dénes, Macskás József, Magyar Balázs, Magyar Gábor, Magyar Szilárd, Malavolti Andrea, Malavolti Claudio, Mészáros Gyula, Mezei Bence, Molnár László, Monoki László, Monostori Bence, Nagy András, Nagy Benedek Zsolt, Nagy Krisztián, Nagy Sándor, Péceli János Róbert, Pocsai Márk, Ribi Tamás, Ribli János Balázs, Safranka Béla, Sipos Dániel, Stefánovics Péter János, Szabó József, Szákovics Imre, Szénási Béla Ifj., Szmetán Bálint, Sztányi Miklós, Tamás Viktor, Terdik Viktor, Timár Dániel Gábor, Timár Szabolcs, Ujszászi Richárd, Varga Albert Sándor, Varga Bálint, Varga József ifj., Walter Tamás.

Az elődöntőt a Ponty Centrum HE kezelésében lévő Látóképi- víztározón rendezzük meg. A vízről információ elérhető az alábbi linken: Látóképi-víztározó info

A bajnokság elődöntőjét négy fordulóban rendezzük meg, melyet egy kötelező edzésnap előz meg.
Kötelező edzésnap: 2019. május 29 10:00–14:00 A kötelező edzésnapon horgászni csak 14:00 óráig lehet, és 16:00 óráig a rajthelyet el kell hagyni!

Versenynapok: 2019. május 30-31 és június 1-2.
A versenynapok időrendje:
Regisztráció: 6:50-ig
Sorsolás: 7:00-tól
Helyek elfoglalása: 8:00-tól (1. hangjelzésre)
Limit ellenőrzés megkezdése előtti figyelmeztető jelzés: 8:55 (2. hangjelzés) A limitellenőrzés után, a kisorsolt versenyzőknél  bot hossz ellenőrzést fogunk végezni!
Alapozó etetés: 9:50 (3. hangjelzés)
Forduló kezdete: 10:00 (4. hangjelzés)
Forduló utolsó öt perce: 13:55 (5. hangjelzés)
Forduló vége: 14:00 (6. hangjelzés)
Mérlegelés kezdete: 14:00-tól 
Az elődöntő eredményhiredetéssel zárul, ahol az elődöntő első három helyezettje serlegeket vehet át. Az eredményhirdetés előtt a versenyzőket egy ebédre hívjuk meg.

Szektorok kiosztása: A versenyzők nyolc szektorban horgásznak. Az első napon minden versenyző kihúzza, hogy melyik napon, melyik szektorban fog horgászni. A helyek sorsolása minden nap reggel 7 órától kézi sorsolással történik, a kiemelt helyek figyelembe vételével. Kiemelt helyek: a szektor szélső és melletti helyek. 

A döntőbe az első 40 versenyző jut tovább, ahová az elért pontjaikat és az elődöntőben fogott tömeget viszik magukkal. 
Limitek:
Maximálisan használható bothossz 13 méter. Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Semmilyen fémes eredetű anyag, gyurma (paszta), műcsali nem használható. Bármilyen anyagból (polisztirol, gumi, szivacs, stb) készült műcsali (műcsonti, műszúnyog, műgiliszta, stb) használata tilos. A bajnokságban, egy fordulóban maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. Bajnokságon a következő élőcsali felhasználás engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali használható fel, melyből 1 liter lehet a vízilárva, amiből maximum 0,25 liter lehet a tűzőszúnyog és maximum 0,5 liter lehet a giliszta ( vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűző szúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló edényben kell az ellenőrzésre bemutatni.

A versenyen várható fogások tömege meghaladhatja a 15 kg-ot, ezért a versenyszabályzat értelmében a versenyen minimum 2 db haltartó megléte szükséges! ("A versenyzők kötelesek a kifogott halak élve tartásáról gondoskodni, ezért kerek haltartók esetében legalább 40 cm átmérőjű, szögletes haltartók esetében legalább 50 cm átlójú és 3,5 méter hosszú, aprólyukú (varsa) szákot (micromesh) kell használniuk. Ha a verseny során a kifogott halak becsült összsúlya a 15 kg-ot meghaladja, akkor a második haltartó használatának megkezdése kötelező. A haltartót a lehetséges legnagyobb hosszában (de legalább 1,5 m hosszúságban) kell a vízbe helyezni.")
A mérlegelésig a halakat a versenyzőnek a vízben kell tartani és a haltartó szákban kell hoznia a mérlegeléshez. A versenyzőnek a mérlegeléskor jelen kell lennie, a versenydokumentumot aláírásával kell igazolnia, s a mérlegelés befejezéséig a saját rajthelyén belül kell tartózkodnia. A halakat a mérlegelés megkezdéséig a vízben, haltartó szákban kell megtartania, majd a haltartót a mérlegelés megkezdésekor a szektorbíró jelzésére kell kivenni, s a mérlegelést követően, szintén a szektorbíró jelzésére a versenyző köteles a halakat óvatosan visszahelyezni a vízbe, és szabadon kell őket bocsátani. A horgásznak ellenőriznie kell a mérlegelést, majd a kifogott halak tömegét rögzítő dokumentumot aláírásával igazolnia. A mérlegelést és az annak eredményét rögzítő versenyzői igazolást követően a tömegre vonatkozó semminemű reklamáció nem fogadható el. Teríték fényképezésére csak versenybizottsági engedéllyel, a halak védelme érdekében kizárólag "soft-mesh" (tehát nem damilos) szákfejben, vagy egyéb esetileg meghatározott, halkímélő tartóban van lehetőség.

Kötelező edzésnapra sorsolt helyek:

 
1 Dobos János 41 Hajdú Tamás
2 Nagy Sándor 42 ifj. Varga József
3 Danó Zoltán 43 Monoki László
4 Jobbágy Roland 44 Timár Dániel Gábor
5 Kiss Szabolcs 45 Terdik Viktor
6 Dudás Imre 46 Szmetán Bálint
7 Molnár László 47 Nagy Benedek Zsolt
8 Tamás Viktor 48 Ujszászi Richárd
9 Babos Balázs 49 Malavolti Claudio
10 Csővári Tamás 50 Stefánovics Péter János
11 Dr. Bagdi Árpád Gyula 51 Nagy András
12 Felhősi  István  52 Hajba Gábor
13 Ferentzi Gyula 53 Pocsai Márk
14 Szénási Béla Ifj. 54 Ribi Tamás
15 Csillag László 55 Erdei Attila Csaba
16 Faragó Róbert 56 Bajcsi András
17 Lőrincz Dénes 57 Magyar Szilárd
18 Péceli János Róbert 58 Ágoston Lajos
19 Csomor Péter 59 Ambrus Tibor
20 Csuka János Attila 60 Katus Gyula Ifj.
21 Magyar Gábor 61 Baruta Richárd
22 Sipos Dániel 62 Varga Albert Sándor
23 Macskás József 63 Horváth László
24 Faragó Zoltán 64 Buczkó Krisztián
25 Nagy Krisztián 65 Magyar Balázs
26 Kovács Antal 66 Kaló Zoltán
27 Varga Bálint 67 Kovács Gergely
28 Halász-Szabó Imre 68 Safranka Béla
29 Filyó Tamás 69 Ribli János Balázs
30 Kassai Adrián 70 Mezei Bence
31 Kökény József 71 Krausz Zoltán
32 Mészáros Gyula 72 Fekete János
33 Hamar Ferenc 73 Timár Szabolcs
34 Walter Tamás 74 Hajdu Ferenc
35 Heimann József 75 Malavolti Andrea
36 Baluka Péter 76 Deák Levente
37 Szabó József 77 Szákovics Imre
38 Sztányi Miklós 78 Kókai János
39 Csöregi Balázs 79 Monostori Bence
40 Jerabek Antal Ifj. 80 Csehovics Zoltán
    81 Hackler Erik