A III. Parti Pergető OB döntőjére 2019. április 27-28-án kerül sor, két fordulóban, a Fejér Megyei Gaja-patakon, Gaja-völgyi Tájvédelmi Körzetben (Az időpontok és a helyszín, vízállás függvényében változhatnak!)

 

Nevezés: Három selejtező fordulóból bejutott első tíz helyezett versenyző részére lehetséges a nevezés. Amennyiben a döntőbe jutott 10 főből valaki nem tudja vállalni a döntőben történő indulást, az jellezze ezt a következő elérhetőségeken: csaba(pont)polyak(kukac)mohosz.hu vagy a 30 940 8114-es számon. Visszalépés esetén a forduló 11.-12. stb. helyen végzett versenyzője kap lehetőséget a döntőben. (Erről az érintett versenyzőkkel egyeztetni fogunk!) A nevezés nem automatikus, a selejtező fordulókhoz hasonlóan személyenként nevezni kell a már ismert verseny regisztrációs felületen. 

PPOB 2019 2 5

Versenykiírás:

A döntőben csak a selejtező fordulón elért eredmények alapján továbbjutott versenyzők vehetnek részt. Vis maior vagy lemondás esetén a selejtező fordulóban elért eredmények alapján a következő helyezési számú versenyző kap meghívást a döntőbe való részvételre. (Pl: I. selejtező fordulóban a 9. helyezett versenyző visszamondja a részvételét, akkor a 11. helyezést elért versenyző lép a helyébe, és kap meghívást a döntőre) A döntőben a versenyzők előre meghatározott sorrend szerint versenyeznek. (szombat délelőtt „A” versenyző versenyez, Szombat délután „B” versenyző versenyez. Vasárnap délelőtt „B” versenyző versenyez, Vasárnap délután „A” versenyző versenyez) Hasonlóan a selejtező fordulókhoz, azzal a különbséggel, hogy a döntő fordulóban a mérlegelőket a rendező biztosítja!

Versenyzés csak a kijelölt szektorokon belül lehetséges. A versenyszabályzatban leirt pergető módszer és műcsalik engedélyezettek. A versenypálya a versenyt megelőző héten nem kerül lezárásra, pergetés a kijelölt pályaszakaszon ENGEDÉLYEZETT! A versenyben beszámítható halfaj: pisztráng. A kifogott halak regisztrálása a verseny alatt folyamatos.

Regisztráció: versenynapot megelőző péntek 18.00 tól 20.00-ig Gaja-völgyi tájcentrumban.

Szombati versenynap: 
07. 00-tól 11. 00-ig szektoronkénti I. forduló, 
14. 00-tól 18.00-ig Szektoronkénti II. forduló

Vasárnapi versenynap: 
07. 00-tól 11. 00-ig szektoronkénti I. forduló
14. 00-tól 18.00-ig Szektoronkénti II. forduló, 19.00-tól eredményhirdetés

Díjazás: A bajnokság első három helyezett versenyzője serleg és egyedi érem díjazásban részesül. A győztes elnyeri a Magyar bajnoki címet, és a vándorserleget.

A döntő összetett első öt helyezett versenyzője alkotja a jövő évi Magyar Parti Pergető Válogatottat.

Információ:

info(kukac)hofesz.hu, Hirsh Balázs 30/307-2455 (HOFESZ), Dávid Ferenc: 30/940-8082 (PPSZB)