2022. november 12–13-án Győrben, az MMX-tavon 32 versenyző részvételével került megrendezésre az országos bajnokság döntője.

A szombati nyolc és a vasárnap délelőtti hat etap után kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. A nyolc versenyző két csoportban vívott körmérkőzést. A csoportgyőztesek a bajnoki címért, a csoport másodikok a bronzéremért mérkőztek vasárnap délután. Az első napot Jakab Orsolya nyerte Orbán Gábor és Simon Zoltán előtt.

Vasárnap reggel ködös idő fogadta a versenyzőket, ami a pisztrángok kapókedvét is negatívan befolyásolta. A délelőtti hat etappal összeállt a nyolcaddöntő mezőnye. A nyolc versenyző két csoportban körmérkőzéssel döntötte el, hogy ki fog párbajozni az arany, ezüst és bronzéremért.
Az aranyért Lehel Iván és Simon Zoltán, a bronzéremért Ertl Antal és Starck Bence küzdött meg. Mindkét csatában egy-egy hal döntött. Végül Simon Zoltán nyerte a 2022-évi bajnokságot Lehel Iván és Starck Bence előtt. A rendkívül sportszerű mezőny végig szurkolta a nyolcaddöntőket és a döntőket is.
Képek a versenyről:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=mohoszhu&set=a.5264717216967269

II Trout Area OB donto 1

II Trout Area OB donto 2

II Trout Area OB donto 3

II Trout Area OB donto 4

II Trout Area OB donto 6