A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye

Spanyolországban, Mérida mellett, a Guadiana-folyón első alkalommal került megrendezésre a Masters Feeder Horgász Világbajnokság, amely szeptember 25-én, vasárnap ért véget. A korábban már kiemelkedő eredményeket – több csapat- és egyéni világbajnoki címet – elért versenyzőkből álló magyar csapat jól felkészülten, ám a csomagok mellett az esélyesség terhével is utazott ki a világbajnokságra. Itthon is nagyüzem volt a horgászsportban, mert a héten hazai rendezésben sor került Kaposváron a Pontyfogó Világbajnokságra, illetve Szegeden a Rendőr Horgász Európa Bajnokságra is.

A feeder horgászat ma a legnépszerűbb horgászati módszer, a masters kategória pedig az 55 év feletti korosztály versenyét takarja. Az első alkalommal megrendezett világversenyen nemzeti válogatottunk elbírta az esélyesség terhét, így mindkét versenynapon az élen tudott végezni és 15 ponttal megszerezte a világbajnoki címet a 20 pontos francia és 24 pontos olasz válogatott előtt. A csapat tagjai: Szénási Béla kapitány, Bakó Péter másodkapitány, Barna Szilárd csapatvezető; Ambrus Tibor, Erdei Attila, Horváth Gy. Gábor, Papp József versenyzők; Kocsis László, Lőrincz Dénes, Tóth Szilvia segítők.

Az egyéni versenyben szintén kiemelkedő sikerekről lehet beszámolni. Ambrus Tibor – aki tavaly a masters úszós világbajnokságon is egyéni aranyérmet szerzett – hibátlan horgászattal, mindössze két ponttal megszerezte az egyéni világbajnoki címet is. A dobogón még egy magyar versenyző állhatott: Papp József az ezüstérmes Tom Pickeringgel azonos, 3 pontot elérve, de a kevesebb fogott súly okán bronzérmes lett.

Szegeden, a XXXIII. Rendőr Horgász Európa-bajnokságon a nemzetek versenyében Magyarország csapata Donkó Rajmund, Furkó Kálmán dr., Horváth Béla, Lakatos Sándor és Tímár Károly összetételben Anglia mögött és Németország előtt ezüstérmes lett. A regionális csapatok versenyén a magyaroké lett az arany- és az ezüstérem, még az egyéni versenyben Tímár Károly ezüstérmes, Karádi Ferenc bronzérmes helyezést ért el.

Kaposváron a XXII. Pontyfogó Világbajnokság minden idők legnagyobb, 28 nemzetet felvonultató mezőnyével került megrendezésre. A világbajnoki címet a pontyhorgászat őshazája, Anglia szerezte meg. Itt a magyar nemzeti válogatott végül nagy csatában, 18 helyezési számmal a kilencedik helyen végzett. A Nemzetközi Sporthorgász Szövetség elnöke a záróünnepségen újra kiemelte a színvonalas rendezést és a magyaros vendéglátást, melynek köszönhetően évről-évre színvonalas sportrendezvények kerülnek megrendezésre Magyarországon.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezeteinek és cégeinek a támogatását, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden élsportoló versenyzőnek és sportvezetőnek gratulálunk a sikeres eredményekhez!

 

                                                                                                                                                                                                   MOHOSZ Elnöksége
Budapest, 2022. szeptember 26.

                                                                      MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

 

i masters feeder 1

i masters feeder 3

i masters feeder 4