2022. szeptember 10–11-én, Horvátországban rendezte meg a FIPSed az év legnagyobb érdeklődésére számot tartó világversenyét, a 33 nemzet horgászválogatottját felvonultató világbajnokságot.

A magyar csapatra (Szénási Béla kapitány, Ambrus Tibor másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Csillag László, Csöregi Balázs, Kaló Zoltán, Nagy András, Szákovics Imre, Walter Tamás versenyzők, Bajcsi András, Decsi Péter, id. Kaló Zoltán, Horváth László, ifj. Szénási Béla, Varga Zoltán és Nagy Sándor segítők) nehéz feladat várt, mivel az eredetileg kitűzött versenypálya helyett két, egymástól 40 km-re található és teljesen más jellegű pályaszakaszra kellett megoldást találni. Az A-B-C szektorokban – ami egy Dráva holtág – az aszályos időjárás miatt helyenként csupán 40-50 cm-es vízben kellett a magas partról halat fogni, míg a D–E szektorokban már mélyebb, 2,5 méteres vizet kellett jól meghorgászni. A versenypálya fő halai az apró keszegek, snecik, törpeharcsák és a bónuszhalnak számító 20-30 dkg-os kárászok, dévérkeszegek voltak. 

Csapatunk egy elhibázott taktikai döntés miatt az első fordulóban sajnos túl sok pontot (39) szerzett, annak ellenére, hogy Csöregi Balázs szektorgyőzelme 9 dekán múlt, így a 12. helyről kellett szépíteniük. A második fordulóban ez szépen sikerült, hiszen azt 22 ponttal megnyerték, azonban ez is csupán két helyezési számban mérhető előrelépést jelentett, a csapat így a 10. helyen zárta a világbajnokságot.
Vígaszt jelent Csöregi Balázs szép eredménye, hiszen Balázs 3 ponttal egyéni bronzérmet szerzett.

A világbajnokságot Szerbia csapata nyerte, akik nagyon jó csapattaktikával, már az első napi 9 pontos teljesítményükkel jelezték, hogy ez a pálya most nekik fekszik a legjobban. A második helyen Olaszország, míg a harmadik helyen Csehország csapata végzett.

Az egyéni világbajnoki címet egy fiatal versenyző, Mihael Pongratz (Horvátország) szerezte meg, második helyen Mitja Kmetec (Szlovénia), a harmadikon Csöregi Balázs (Magyarország) végzett.

nemzetek bajn vb 1

nemzetek bajn vb 2

nemzetek bajn vb 3

nemzetek bajn vb 6

nemzetek bajn vb 5

nemzetek bajn vb 7