2022. 07. 15–17-én Gyomaendrődön, a Fűzfászugi-holtágon került megrendezésre a XX. Veterán, VI. Masters Országos Bajnokság utolsó három fordulója.

Ha valaki könyvet szeretne írni a gyomaendrődi pályán történő versenyzésről, akkor Timár Gábort és Erdei Attilát mindenképpen fel kell kérnie társszerzőnek. Veterán világbajnoki ezüstérmesünk és masters világbajnoki bronzérmesünk teljesítményéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ők mindhárom fordulót megnyerték – külön kategóriában –, és összesen több mint 30 kg-ot halat fogtak. A bajnokságban a 4-5-6. fordulót is külön értékeltük. A veterán kategóriában (65 évnél idősebbek) Timár Gábor mellett Nyári Tamás és Varga József állhatott a dobogóra.
Az összetett eredményben hat forduló után Timár Gábor oldalán Varga József és Pausits Imre hallgatta éremmel a nyakában a himnuszt.
A masters kategóriában (55 évnél idősebbek) az utolsó három forduló sorrendje: Erdei Attila, Ambrus Tibor, Faragó Róbert.
Az összesített eredményben a bajnok Erdei Attila, ezüstérmes Heimann József, a bronzéremnek pedig Ambrus Tibor örülhetett.
A részletes eredmények az alábbi linkeken:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=602

Veteran masters 3

Veteran masters 2

Veteran masters 4

Veteran masters 5

Veteran masters 6

Veteran masters 7