A MOHOSZ 2022. május 14–15-én rendezte meg a VII. Method Feeder Országos Bajnokság 9. elődöntőjét egy új helyszínen, a Püspökladányi 5-ös horgásztavon.

A Püspökladányi Horgász Egyesület hasznosításában lévő víz egy technikás, nehéz pályának bizonyult. Igaz, hogy sok nagytestű ponty lakja a horgásztó vizét – közülük 19 kg-os volt a legnagyobb, ami horogra került –, de nagyon nehéz volt őket kapásra bírni. Sokat ért egy-egy ilyen bónuszhal, de csak ezekre nem lehetett a horgászatot alapozni. Türelmes, pontos vagy éppen kereső methodozással lehetett megfogni azt a 10-15 halat, ami biztosította a szektorban a jó eredményt. A versenyt hibátlan horgászattal, 2 ponttal Soós János nyerte 59 611 grammal, második helyen Kálló Kornél végzett 4 ponttal 54 000 grammos fogásával, a harmadikként Ábrám Dávid állhatott dobogóra 4 ponttal és 41 800 grammal. 

Az elődöntőről Soós János, Kálló Kornél, Ábrám Dávid, Paragh István, Sárvári Lajos, Kondor Tamás, Kovács Gergő, Szőke József és Szabó Ákos József jutott tovább a középdöntőbe.
A Püspökladányi Horgász Egyesület kiváló házigazda volt, biztos, hogy a középdöntőben újból izgalmas versenynek nézhetünk elébe. Gratulálunk a továbbjutóknak és minden résztvevőnek!

Részletes eredmények: http://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=599

VII method ob 9 2

VII method ob 9 4