2022. április 9–10-én Olaszországban, Loreo mellett, a Bianco-csatonán rendezte meg a Nemzetközi Édesvízi Horgász Szövetség (FIPSed) az V. Feeder Klubcsapat Világbajnokságot.

Az új szabályok értelmében nemzetenként két klubcsapat indulhatott el a versenyen, így hazánkat a két évvel korábban klubcsapat világbajnoki címet, majd a tavalyi évben a Plovidivi versenypályán bronzérmet szerző, és a hazai feeder klubcsapat bajnokságot is megnyerő Maros–WalterLand Feeder Team (Barna Szilárd csapatvezető, Borda Zsolt kapitány, Lipák András másodkapitány, Bakó Péter, Csillag László, Sivák Mátyás, Erdei Attila, Vidó Ferenc, Walter Tamás versenyzők, Bagdi Árpád Gyula, Bodnár Sándor, ifj. Szénási Béla, Wellner Gábor, Tóth Dzsenifer segítők) mellett a Carp Zoom – Molnársziget Feeder Team (Pataki Zoltán csapatvezető, Baráti József kapitány, Bakos Bálint, Kocsis László, Szabó Tamás, Tóth Henrik, Végh Tamás versenyzők, Ladányi Béla, Nedvesi János, Farádi Zoltán, Túri Pál segítők) indulhatott el a világbajnokságon.

Huszonnégy országból összesen 43 klubcsapat vett részt az idei vébén, amire eddig még nem volt példa. A nevezők magas létszáma miatt az öt szektort további alszektorokra bontották. A 22 fős szektorokban nagyon könnyen „bepontozódhatott” bárki. A főként dévérkeszeg horgászatáról szóló versenyen – amik közé csatornaharcsa, ponty, kárász, csefaló is beeshetett – a halakon túl még a csatorna folyamatos vízszint ingadozásával is meg kellett küzdeni. Az Adriai-tenger közelsége miatt ugyanis az apály-dagály jelenség a versenypálya vizén is tapasztalható volt.

A világbajnokságon a Holland JWP Waterservice klubcsapatnak sikerült megismételnie a tavalyi eredményét, így a 2021-es Plovdivi győzelmük után címvédő világbajnokként állhattak ismét a dobogó legfelső fokára. Az ezüstérem a Maros–WalterLand Feeder Team-hez került. 2019-ben világbajnoki aranyat, majd 2021-ben bronzérmet szereztek, és most ezzel az ezüstéremmel lett teljes a kollekció. A harmadik helyen a Team ASV Austria végzett.
A Carp Zoom – Molnársziget Feeder Team a 14. helyen zárta a világbajnokságot.
Jövőre Írországban rendezik meg a következő világbajnokságot, amelyre a hazai VII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságán lehet jegyet szerezni augusztus 12–14-én.

A világbajnokság részletes eredményei: http://www.fips-ed.com/fipsed/images/news/2022/classifiche/Final_Ranking_Feeder_Club_2022.pdf

Fotók a versenyről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4666277813477882&type=3