A method versenysportban három évvel ezelőtt döntött úgy az Országos Versenyhorgász Bizottság (OVHB) a nagy érdeklődésre való tekintettel, hogy életre hívja a klubcsapat bajnokságot is, hogy a különböző gyártók, márkák, egyesületek vagy baráti társaságok csapatai összemérhessék tudásukat.

Az idei verseny 2021. augusztus 27–29. között, Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározón került megrendezésre. A klubcsapat bajnokság lényege az, hogy többen egy zászló alatt, a tudásukat összeadva érjenek el olyan közös eredményt, amire mindenki büszke lehet. Komoly reklámértékkel is bír egy klubcsapat bajnoki cím, így nem véletlen, hogy nagy az érdeklődés iránta. Azonban a methodozásra alkalmas, nagy befogadóképességű versenypályák száma korlátozott. Ebben az évben az I. Free Style Method Világbajnokság Magyarországon, a Maconkai-víztározón kerül megrendezésre, így kézenfekvő volt, hogy a VB időpontja előtt minél több method versenynek is ez legyen a helyszíne. A klubcsapat OB, ahol szintén négyfős csapatok indulnak, remek felkészülést jelent azoknak a versenyzőknek, akik szeptember végén rajthoz állnak a világbajnokságon. (Már csak azért is, mert a két induló magyar csapat minden tagja valamelyik, a bajnokságon is induló klubcsapatban a szerepel.)

A víztározón három különböző vízterületen kerültek kijelölésre a szektorok, hiszen csak így lehet a vébén is elhelyezni a nevezett csapatokat. A gáti szakaszon két szektor, a 2. és 3. számú versenypályán 1-1 szektor került kijelölésre még az előző év őszén. Összesen 30 klubcsapat nevezését fogadták a szervezők.
Az első fordulóban beigazolódtak az edzésen tapasztaltak. Az A szektornak különösen az első 5-6 helye volt rendkívül erős. Itt sorra akadtak horogra a nagytestű pontyok. Mivel a vízszint alacsony volt, gyakran be kellett sétálni a halak biztonságos megmerítésének érdekében a vízbe. Furcsa volt a tóban 20 méterig is begyalogló horgászok látványa, de ezt mindenki elfogadta, hiszen a nagy pontyokat másképp nem lehetett megszákolni. Így is sok hal maradt le a horogról, de azért egy 18-19 kilós tőponty és 22 kg-os tok is partra került. Itt nem kellett darabszámra sok halat fogni, de 5-6 nagy testű ponty kellett a győzelemhez. A másik két szektorban szerényebb fogásokkal kellett beérni, és ezekben szükséges volt a nagyobb darabszám is. Az ezekre a szektorokra jellemző 20-30 kg-os jónak mondható fogáshoz pontyok, kárászok és keszegek kellettek. Az első forduló után a Top Mix Team, a Haldorádó Team, Goldfish–Sárvár Team, a Novák Feeder Team és a Promix Feeder Team állt jól. Nem sikerült még senkinek sem elrugaszkodni a mezőnytől, így várható volt, hogy az utolsó fordulóig izgalmas lesz a bajnokság.

A második fordulóban az Energofish–HHNEHE Feeder Team 9 pontos teljesítményével felzárkózott az élbolyhoz, de javított a Maros–WalterLand Team is. Az eddigi élmezőny sem rontott, sőt a Top Mix Team három pontot hozott előző napi eredményén, így az élre álltak. Az utolsó fordulóban újból csökkenteni tudtak az előző napi pontjukon, így végül 39 ponttal a 2021-es év method feeder klubcsapat bajnoka a Top Mix Team (Petrovics János, Petrovics Richárd, Kerekes Ernő, Papp Zoltán, Zachar Dorottya versenyzők) lett. Az Energofish–HHNEHE Feeder Team (Szabó Bence, Raffer Kristóf, Ujszászi Dániel, Sisa József, Bódis János versenyzők) 44 pontja az ezüstérmet jelentette a csapatnak, míg a nagyot hajrázó Maros–WalterLand Team (Bakó Péter, Lipák András, Szabó Tamás, Wellner Gábor, Szabó Roland versenyzők) 49,5 ponttal lett harmadik. A verseny legnagyobb halát, egy 22 kg-os tokot Nagy Gergely (SOMOGYHESZ) fogta. Ilyenkor ugyan az egyéni eredményeket külön nem értékeljük, de mindig megemlítjük, különösen azért, mert a legjobb első három versenyző mindegyike négy pontot horgászott. Közöttük a fogott súly alakította ki a rangsort. Az első helyen Raffer Kristóf (Energofish–HHNHE Feeder Team) végzett 171 375 grammos fogással, második lett Császár Árpád (Tímár Mix–Noname Feeder Team Győr) 82 125 grammos fogással és harmadikként Szabó Bence (Energofish–HHNHE Feeder Team) végzett 80 400 grammal. 

A győztes Top Mix csapat egy évig őrizheti a vándorserleget. Gratulálunk a bajnokcsapatnak!

Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=564#

III.MFKOB 5 75

III.MFKOB 5 109

III.MFKOB 5 116

III.MFKOB 5 124

III.MFKOB 5 152III.MFKOB 5 204