Az elődöntőből negyven versenyző jutott a bajnokság döntőjébe, hogy a magukkal hozott pontokhoz minél kevesebbet gyűjtve döntsenek a magyar bajnoki cím és a ranglista helyezések sorsáról. A döntőre 2021. szeptember 23. és 26. között 4 fordulóban Gyomaendrődön, a Fűzfás-Zugi-holtág versenypályáján került sor, amire sokáig emlékeznek majd mindazok, akik részt vettek rajta.

58._Egyeni_OB_donto_3_-_32.jpg

A rendkívül izgalmas, balinozással, olykor bravúros pontyfogásokkal tarkított bajnokságon az utolsó pillanatig nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Az utolsó fordulóban a dobogóra esélyesek kiléte már nem volt kérdés, csak az, hogy közülük ki melyik fokra állhat majd fel.Nagyon szoros versenyben végül Kaló Zoltánnak sikerült megszereznie élete első felnőtt úszós magyar bajnoki címét. A fiatal versenyző 15 ponttal nyerte a bajnokságot, a második helyen Magyar Gábor végzett 16 ponttal, míg a bronzérmet Katus Gyula szerezte meg 18 ponttal.A bajnoksággal lezárult a 2021. évi ranglista is, amit Csillag László vezet 147 ponttal.

58._Egyeni_OB_donto_dobogos_-_4.jpg

Részletes eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=567

A ranglista első 12 helyezettje alkotja a 2022. évi válogatott keretet. Válogatott kerettagságot szereztek: Csillag László, Szákovics Imre, Nagy Benedek, Katus Gyula, Nagy András, Magyar Gábor, Kaló Zoltán, Csöregi Balázs, Walter Tamás, Kovács Gergely, Magyar Balázs, Horváth László.Részletes ranglista eredmények: https://ranglista.mohosz.hu?sorid=65

A nyerteseknek gratulálunk!