Jubileumhoz érkezett a feeder világbajnokság, hiszen 2021. augusztus 14–15-én tizedik alkalommal rendezték meg a franciaországi Rieux melletti La Vilaine folyón a feederesek világtalálkozóját.

Gyorsan elszaladt ez a tíz év, amely során a magyar feedercsapat számos szép sikert ért el. Legutóbb Dél-Afrikában a legszebben csillogó aranyérmet sikerült megszereznie a csapatnak, így mint címvédő világbajnok utazhatott a magyar feeder válogatott Franciaországba, hogy megmérkőzzön 14 másik nemzet csapatával a bajnoki címért.

X.FEEDERVB_3.jpg

A magyar csapat – Szénási Béla szövetségi kapitány és Döme Gábor másodkapitány, Arató Soma, Bakó Péter, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Walter Tamás versenyzők és Jerabek Antal, Borda Zsolt, Simon Zoltán, Wellner Gábor, Lipák András, Szabó Tamás segítők és Polyák Csaba a MOHOSZ OHSZK versenysport iroda részéről, mint csapatvezető – hosszú és fárasztó út után kezdte meg a felkészülést a világbajnokságra. A La Vilaine folyó egy 120-130 méter széles, 3-7 méter mély folyó Rieux közelében, ami az Atlanti-óceánba folyik. A lassan áramló mély folyó jellemző hala a dévérkeszeg, főleg rájuk érdemes hangolni a horgászatot.

A magyar csapat rendkívül finom horgászattal igyekezett túljárni a dévérek eszén, de a sorsolásnak legalább akkora szerepe volt a sikerben, mint a megfelelő etetőanyagnak. Mi az előbbivel álltunk hadilábon, a kapott rács nem kedvezett a csapatnak. Ez sajnos két szektorban is megbosszulta magát. Hogy nem a versenyzőkkel volt a probléma az bizonyítja, hogy a második fordulóban egyikük szektorgyőzelemmel, míg másik versenyzőnk szektorkettessel zárta a fordulót. A magyar csapat végül csupán egyetlen ponttal lemaradva a negyedik helyen végzett a világbajnokságon.

Csapateredmények: 1. Belgium (36 pont), 2. Spanyolország (42 pont), 3. Franciaország (53 pont), 4. Magyarország (54 pont), 5. Hollandia (58 pont).

Egyéni helyezések: 1. Benny Mertens (Belgium), 2. Yoann Houssais (Franciaország), 3. Jens Koschnick (Németország) ... 8. Erdei Attila (Magyarország), ...10. Walter Tamás (Magyarország).