2021. július 16­–18 között került megrendezésre az utánpótláskorú versenyzők bajnokságának utolsó három fordulója. A helyszínek – mint korábban is – a Szolnok melletti Alcsi-szigeti Holt-Tisza és a Kenderes-Bánhalma melleti Nagykunsági-főcsatorna voltak. 

Az előbbi helyszínen az U25-ös ifjak, míg az utóbbi versenypályán az U15 és U20-as korosztály küzdött meg a bajnoki címért és a válogatott keretbe kerülésért. A szervezés és rendezés feladatát most is a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége látta el, amiért ezúton is köszönet illeti őket. A pályák arca nem sokat változott az első három forduló óta. A halfauna, az időjárás és a víz is ismerős lehetett már a mezőnynek. Ugyanazok a technikák működtek most is és a siker kulcsa is meggyezett a pár héttel korábban kitapasztaltakkal. Ez látszott már a korábban jót horgászók eredményein is, de látványosabb volt azoknál, akik jelentősen tudtak javítani a korábbi eredményeiken.

Az U15-ös korosztálynál Timár Ádám mondhatni rajt-cél győzelmet aratott, hiszen végig vezetve 11 ponttal szerezte meg a bajnoki címet. A Timár család minden férfi tagja szerzett már bajnoki címet, ami jogos büszkeséggel töltheti el Timár Gábort, akinek a neve mindenki számára ismerősen cseng a horgászsport világából. A második helyen egy tehetséges versenyző, Vogel Márton végzett, aki csupán egy ponttal marad le Ádám után. A hat fordulóban szerzett 12 pontja szintén nagyon szép eredmény. A dobogó harmadik fokára Takács Attila Jácint állhatott fel, aki a mindent eldöntő utolsó három fordulóban remekelt, így sikerült lefaragnia a hátrányából. Olyan jól sikerült ez, hogy 14 ponttal lett bronzérmes a bajnokságon. Martin Gábor szövetségi kapitány a 2022. évi válogatott keretet is kihirdette a díjátadón. Kerettagságot szereztek: Magócs Máté, Krocsány Gábor, Tar Petra, Horváth Elina, Friedrich Gábor, Kővári Dániel, Vasáros Hanna, Somogyi Tibor, Kertész Botond, Lerner Ákos. A jövő évi csapatba meghívást kaptak: Kővári Dániel, Friedrich Gábor, Tar Petra, Horváth Elina, Magócs Máté, Krocsány Gábor.

Az U20-as fiataloknál nem született meglepetés, hiszen a dobogóra felálló mindhárom fiatalember végig ezekért a helyekért horgászott. A tavalyi évben megszerzett bajnoki címet Vidó Rolandnak sikerült megvédenie, nem is akárhogy! Egyedül az utolsó fordulóban csúszott be egy szektor kettes, ezen kívül minden alkalommal nyerte a szektorát. A legtöbb fogott hallal is Roland büszkélkedhetett, hiszen közel 70 kg-os zsákmánya még pontegyenlőség esetén is meggyőző fölényt jelentett volna. Az ezüstérmet most Sklaiczki Ábel szerezte meg 9 ponttal, míg a bronzérem Smányi Szabolcs nyakába került, aki 16 pontot horgászott a hat fordulós bajnokságon. Ifj. Szénási Béla szövetségi kapitány a jövő évi válogatottba Vidó Rolandot, Zsiga Leventét, Nagy Olivért, Nagy Hunort, Skaliczki Ábelt és Smányi Szabolcsot hívta meg, akik az OVHB jóváhagyásával kapják meg a hivatalos felkérést.

Az U25-ös versenyzők már másik pályán, az Alcsi-szigeti Holt-Tisza megújult versenyhelyszínén küzdöttek. Kisjuhász Bence parádésan horgászott, úgy tűnt, hogy nem lehet elhódítani tőle a bajnoki címet, de az utolsó két fordulóban megtört a lendülete. Lehetett ez egy rossz taktikai döntés, vagy egy előnytelenebb helykiosztás miatt is, de tény, hogy amíg Bence megcsúszott, addig Bakó Péter erőre kapva, pont az utolsó két fordulóban horgászott két szektor kettesével feljött Bencére, és a kialakult pontegyenlőségnél (18-18 pontja volt mindkét versenyzőnek) Péter több fogott súlya döntött. A bajnoki címet így Bakó Péter szerezte meg, aki ezzel mindhárom korosztály bajnoki címét is magáénak tudhatja, hiszen 2012-ben az U15-ös korosztályban, majd 2015-ben az akkor még U18-as korosztályban is sikerült bajnoki címet szereznie. Kisjuhász Bence most második lett, míg Dósa Máté 27 ponttal a bronzéremnek örülhetett.

A fiatalok versenye azonban nem ért még véget, hiszen 2021. augusztus 6–7-én az ifjúsági világbajnokságon szoríthatunk a magyar csapatokért. A versenyek helyszíne is az Alcsi-szigeti Holt-Tisza és a Nagykunsági-főcsatorna lesz. Szeretettel várjuk a szurkolókat!

Eredmények:

https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=542
https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=543
https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=532

LVI.utanpotlas 4 6 1

LVI.utanpotlas 4 6 2

LVI.utanpotlas 4 6 3