A horgászatot nagyon sokan gyerekkorban kezdik. Szerencsés esetben egy családtag az, aki bevezeti a gyerkőcöt a horgászat szépségeibe, de sokszor a szomszéd, vagy egy cimbora felelős a beoltásért. A horgászutánpótlással nagyon sok nemzet küzd, hiszen a gyerekeket egyre nagyobb kihívás kivinni a szabadba. A versenysport pedig külön fejezet, ezt már valóban nagyon kevesen merik bevállalni, éppen ezért nagy köszönet jár minden szülőnek, szakmai vezetőnek, egyesületnek, horgászszövetségnek, hogy segítik-támogatják a gyerek és ifjúsági versenyzőket. Belőlük lesznek a jövő bajnokai!

A fiatalok viadalának első 3 fordulója június 2–4-ig tartott. A helyszín az ifjúsági világbajnokságnak is otthonául szolgáló Kenderes-Bánhalma melletti – nemrég felújított – Nagykunsági-főcsatorna versenypályája volt, aminek a bemutatkozása nagyon szépen sikerült. Szebbnél szebb dévéreket, bodorkákat, karikakeszegeket, de még balint, pontyot is adott a víz. No meg törpeharcsákat, amiket nem lehet kikerülni ezen a pályán. Ha valaki jól keverte be az etetőanyagot, a megfelelő típusú és állagú földet dobta, ráadásul tudta kontrollálni az 1-2 grammos duci úszókat, az szép fogásokra tehetett szert. A legfiatalabb korosztályban Timár Ádámnak sikerült most győznie, aki két fordulóban szektor ketteset tudott horgászni, de az utolsóban sikerült nyernie, így 5 ponttal, de fogott súllyal előzte meg az egyébként két egyessel vezető Tar Petrát, aki így a második helyen zárta a bajnokság első 3 fordulóját. A harmadik Vogel Márton lett 8 ponttal.

LVI._U15-20_OB_1-3.ford_3_-_66.jpg

Eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=542

Az U20-as korosztályban Vidó Roland napról napra hibátlan teljesítménnyel nyerte mindhárom fordulóját a versenynek, így 3 ponttal állhatot fel a dobogó tetjére. Skaliczki Ábel 4 ponttal követi a második helyen, míg Smányi Szabolcs 7 ponttal lett harmadik.

LVI._U15-20_OB_1-3.ford_3_-_67.jpg

Eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/verdets?vid=543

Folytatás július 16–18-án ugyanitt, a 4–6. fordulókkal.