A szegedi selejtezőből a középdöntőbe jutott 80 versenyző Sukorón, a Velencei-tavi evezőspályán gyűlt össze június 10–13-án, hogy eldöntsék, ki az a 40, aki a döntőben folytathatja majd a küzdelmet a bajnoki címért.

Az aranyérmet ebben az évben nem adják könnyen. A selejtezőből a legjobb negyven jutott tovább, akikhez a tavalyi évi ranglista szintén első negyven helyezettje csatlakozott, és igaz, hogy voltak időközben visszalépések, de végül 80 fővel vette kezdetét a középdöntő kötelező edzésnapja. Ezt természetesen sok korábbi, horgászattal eltöltött nap is megelőzte, hiszen a pályát már hetekkel korábban elkezdte vallatni a mezőny nagy része. Voltak, akik jól fogtak, hallani lehetett 100-120 darabos keszegfogásokról is, de voltak ezzel ellentétes, kevés halról szóló hírek is. A verseny hivatalos edzésnapjai már egy kevés halas, nagyon küzdelmes és fárasztó verseny képét vetítették előre. Sajnos ez beigazolódott. Hogy mi történt az evezőspálya egyébként jó dévérkeszeg állományával? Sokan a nyárelőben beindult ívásnak, a versenypályát ért hirtelen nagy terhelésnek, az eddig itt ismeretlen autóforgalomnak és az időjárásnak tulajdonították, hogy ez a középdöntő most ilyen „kevés halasra” sikeredett. Minden tudására – és persze szerencséjére is – szüksége volt a mezőnynek ezen a négynapos viadalon. Az eredményeket látva azonban el kell ismerni azt, hogy a versenyzők jó része ilyen körülmények között is talált megoldást. Szükség volt a kitartásra, a rekkenő hőségben az öt órán át tartó koncentrációra és a hitre, hogy akár 3-4 óra kapástalanság után is meg fog érkezni az a pár hal, ami már mérlegelhető. Nagyon nehéz verseny volt. Elismerés illeti a teljes mezőnyt, hogy végig tudta küzdeni a versenyt. Közülük a legjobb negyven folytathatja a döntőben a bajnokságot Szolnokon, az Alcsiszigeti Holt-Tiszán szeptember 29 – október 2-ig a bajnoki címért. 

XI._FEEDER_OB_KOZEPDONTO4_-_3_1.jpg
A középdöntő dobogósai: Az első helyezett Vidó Ferenc mind a négy nap nyerni tudta szektorát, így hibátlan teljesítménnyel állhatott a dobogó legfelső fokára. A második helyen a címvédő Bakó Péter 5,5 ponttal, míg a harmadik helyen Sivák Mátyás végzett 8 pontot gyűjtve. 
A döntőbe jutott negyven versenyző ABC sorrendben: 

Arató Soma Gergely, Bakó Péter, Bakos Bálint, Balog Áron, Balogh László, Bódi Csaba, Bodzsár Norbert Márk, Csővári Tibor, Erdei Attila, Erdei Attila Csaba, Felhősi István, Földesi János, Gyalus István, Hajdú Tamás Adrián, ifj. Sipos Gábor, ifj. Szénási Béla, Katona Máté, Kéri Dominik, Kiss Péter, Kocsis László, Ladányi Béla, Lipák András, Pesti István, Pocsai Márk, Polcsits László, Simon Norbert Péter, Sivák Mátyás, Sólyom László, Szabó Bence, Szüts Imre, Timár Szabolcs, Tóth Henrik, Váradi Kristóf, Varga József, Varsányi Miklós, Végh Tamás, Vidó Ferenc, Vidó Roland, Walter Tamás, Wellner Gábor