Kezd megszokott versenyhelyszínné válni a Gaja-patak, ahol a parti pergető után, a műlegyező országos bajnokság második fordulója is megrendezésre került.

A 22  versenypálya gyönyörű erdei környezetben, 60-70 méter hosszú mélyebb szakaszokból, és közel 200 méternyi sekélyebb részekből állt. A sorsolástól függetlenül végül mindenki fogott halat, összesen közel 150 értékelhető méretűt és többnyire sebes pisztrángokat. 

Május 1-én, szombaton szinte fülledt meleg volt, de a pisztrángok nem bánták. A verseny most is párokban zajlott, délelőtt és délután újrasorsolt társakkal, valamint helycserével. Ez fordulónként négy pálya meghorgászását teszi lehetővé minden egyes versenyzőnek, amelyből kettőn először horgászhat, a másik kettőn körülbelül egy óra pihentetés után másodiknak. A versenyzők sok szép halat fogtak, de természetesen voltak eredményesebb szakaszok. 

A vasárnapot beárnyékolta a meteorológiai előrejelzés, miszerint viharos szél, zivatar várt a mezőnyre. Volt is eső, lehűlt a levegő, recsegtette az erdő fáit a vihar, de nem volt lehetetlen halat fogni, igaz kevesebbet sikerült, mint szombaton. 

Reggel egy nagyon kellemetlen helyzettel szembesültek a szélső pályák versenyzői. Nem találták a jelzőkarókat, illetve egyik-másik nem a megfelelő helyen volt. Valaki(k) reggelre virradóra kicsit „átrendezték” a pályákat. 

A többség nimfákkal próbálta kapásra bírni a halakat, de horgásztak nedveslegyekkel, hallegyekkel sőt szárazléggyel is. Különösen szombaton volt tele az erdő rajzó bársonylegyekkel, amelyek tömegével úsztak a víz felszínén is. Nem ez volt a biztos csali, de legalább felkeltették a pisztrángok érdeklődését.

Eredmények:

1 - Pálinger István 

2 - Tölgyesi Levente 

3 - Balog Tibor

Gratulálunk a győzteseknek! 

1_1.jpg

Köszönjük mindenkinek, aki segített a szervezésben, különösen a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének a versenyhez nyújtott támogatást.