A hétvégén a csónakos pergetők is megkezdték bajnokságukat. Ebben az évben először a világbajnokság megrendezésével összhangban három egymást követő nap versenyeit fogta össze ez az egy forduló.

 XX.CSPOB Szeged 22

A helyszín új a csónakosok versenyében. A Szeged városán keresztül folyó Tisza városi és határhoz közeli szakaszán volt kijelölve a versenypálya.  A Röszkei Sporthorgász és Természetvédő HE vállalta a verseny lebonyolítását, amit ezúton is köszönünk. Az idei évben 29 páros versenyzői ültek csónakba, és próbálták megfejteni a szőke folyó titkát. Minden előzetes félelem ellenére nem volt haltalan a verseny. A bajnokság első fordulójának statisztikai mérlege a következő:

1. versenynap: Összesen fogott hal 94 db, legnagyobb hal 82 cm (harcsa); fogta: Farkas Attila 2. versenynap: Összesen fogott hal 71 db, legnagyobb hal 66 cm (süllő); fogta: Nikodém Miklós 3. versenynap: Összesen fogott hal 63 db, legnagyobb hal 91 cm (harcsa); fogta Mlinárcsik Attila

A bajnokság főleg a süllőkről, kősüllőkről, balinokról és a harcsákról szólt, de akadt horogra csuka is. Részletes beszámoló az októberi Magyar Horgászban lesz olvasható, addig is az eredményeket érdemes szemezgetni!

XX.CSPOB Szeged 32

XX.CSPOB Szeged 36

XX.CSPOB Szeged 3

 

A bajnokság eredményei:

Szeged 1.forduló

 

Szeged 2.forduló jav

Szeged 3.forduló

XX.CSPOB Szeged 47

Szeged összetett