A második 3 fordulóval a végéhez közeledik a fenti kategóriák országos bajnoksága. A nők kivételével, - akik az első 3 fordulót a Nagykunsági-főcsatornán horgászták le - mindenki már ismerős helyszínre érkezett meg, hogy a kötelező edzésnap után már élesben mérje össze tudását a versenytársakkal. 

 

Új bajnokokat avattunk Szegeden. Minden kategóriában a tavalyi bajnoknak át kellett adnia a vándorserleget az idei győztesnek, aki most egy évig őrizheti a trófeát. A Maty-éri evezőspálya most is bőkezűen bánt a mezőnnyel, a három forduló során a 78 fős teljes mezőny 5627 kg halat fogott, 99%-ban pontyot. Ez akárhogyan is számoljuk, 25,7 kg/fő/nap átlagra jön ki. Hogy ilyennel világversenyen nagyon ritkán találkozhatunk, az szinte biztos. Jelenleg az a gond, hogy túl sok a hal. Már, ha lehet ezt gondnak nevezni. Lássuk azonban most az eredményeket.

A hölgyeknél az utolsó három fordulót Rudnay Csilla nyerte, második lett dr. Kulcsár Aranka, míg a harmadik helyen Eszter Evelin végzett. 

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 6

NŐI 4–6. forduló eredménye

Sokkal izgalmasabb volt azonban az összetett verseny alakulása. Itt ugyanis dr. Kulcsár Aranka szerezte meg a magyar bajnoki címet 24 pontos eredményével. A második Walter-Barna Diána lett 28 ponttal, és mindössze fél pontnyi hátránnyal lett harmadik Gyulánszki Nikolett 28,5 ponttal. 

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 10

NŐK ÖSSZETETT EREDMÉNYEK

A mozgáskorlátozottaknál végül 9 versenyző horgászta le mind a 6 fordulót, az utolsó hármat Botos István nyerte, aki először indult el az országos bajnokságon.második lett Csala Tibor, míg a harmadik Jámbor János.

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 1

MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK 4–6. forduló eredménye

Az igazi izgalom azonban itt is az összetett végeredmény körül volt. Új bajnokot avattunk, Csala Tibor 19 ponttal, több fogott súllyal hódította el a magyar bajnoki címet a tavalyi bajnok ifj. Gurisatti Gyulától, aki így második lett. A harmadik helyen Jámbor János végzett egyetlen ponttal lemaradva, 20 pontot szerezve.

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 5

MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK ÖSSZETETT EREDMÉNYEK

A Masters kategóriában, azaz az 55–65 év közöttiek versenyében a 4–6. fordulót Ambrus Tibor nyerte, második helyen Heimann József, a harmadikon Serman László végeztek. 

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 14

MASTERS 4–6. forduló eredménye

Az összetett versenyt szintén Ambrus Tibor nyerte meg, aki 2008-ban szerzett egyéni magyar bajnoki címe mellé most a Masters magyar bajnoki címmel kétszeres magyar bajnokká vált. A bajnok a hat fordulóban mindössze 10 pontot gyűjtött. A második helyen Faragó Róbert végezett 16 ponttal, míg a harmadik helyezett Horváth Tibor lett 18 ponttal.

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 16

MASTERS ÖSSZETETT EREDMÉNYEK

A Veterán azaz a korábban születettek kategóriájának 4–6. fordulóját Varga József nyerte, második lett Czakó János, míg a harmadik helyet Pausits Imre szerezte meg.

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 13

VETERÁN 4–6. forduló eredménye

Az összetett versenyt szintén Varga József nyerte meg, aki csak egyetlen fordulóban nem horgászott szektor egyest, de így is csupán 9 pontot gyűjtve szerezte meg immár harmadik magyar bajnoki címét. Az ezüstérem Jónás György nyakába került, Gyuri bácsi 16 pontot horgászott. A bronzérem a 17,5 pontos Czakó Jánost illette. 

Veterán Masters MLS NŐI dobogós 12

VETERÁN ÖSSZETETT EREDMÉNYEK

Gratulálunk a bajnokoknak és a dobogós helyezést elért versenyzőknek, is köszönjük mindenkinek a kitartást, hogy viharban, forróságban, de végighorgászta ezt a nehéz bajnokságot.

 

 

VeteránMastersNőiMLS 4 6.ford 6

A szegedi Maty-éren a 5 kategória versenyzői a közöttük lévő megszakítások miatt szinte a bajai útig beülték a pályát. A mozgáskorlátozott versenyzők közül ketten mondták le az utolsó fordulót, a veteránoknál egy versenyző jelezte, hogy vasárnap nem tud részt venni az utolsó fordulón. A rács készítésénél fel lett adva a lecke, de sikerült azt jól megoldani. A pályán továbbra is ponty dominancia van, különböző távokon fogják a versenyzők, sokszor egészen közelről is, szinte a haltartó árnyékából. A pontyok mellett továbbra is zavaró az apróságok jelenléte, bár néhány üres órában jól jönnek a máskor bosszantó csöppségek. Öt forduló után még mindig nyitott a magyar bajnoki cím sorsa, a holnapi utolsó fordulóban fog igazából minden eldőlni. 

VeteránMastersNőiMLS 4 6.ford 43

VeteránMastersNőiMLS 4 6.ford 44

EREDMÉNYEK

Mozgáskorlátozottak 1–6. forduló összesített

Mozgáskorlátozottak 4–6. forduló

Veterán 1–6. forduló összesített

Veterán 4–6. forduló

Masters 1–6. forduló összesíett

Masters 4–6. forduló

Nők 1–6. forduló összesítettNők 4–6. forduló

VeteránMastersNőiMLS 4 6.ford 85

VeteránMastersNőiMLS 4 6.ford 69