Alig telt el pár hét, és már folytatódik is az utánpótlás korú versenyzők bajnoksága. Ezen a hétvégén újabb 3 fordulóban mérik össze tudásukat a fiatalok az U15, U20 és U25-ös korosztályokban. A helyszínek a jövő évi Ifjúsági VB helyszínei. Az U25-ös versenyzők Szolnok mellett, az Alcsiszigeti Holt-Tiszán, míg az U15 és U20-as ifjak a Kunhegyes-Telekhalom melletti Nagykunsági-főcsatornán küzdenek a bajnoki címekért.

 

LV. Utánpótlás15 20 OB dobogó 35 

A mindent eldöntő 6. fordulóban nagy volt a nyomás. Egyetlen pont előnyt kellett minden kategóriában megőrizni, vagy bővíteni a különbséget a többiek pontjaihoz képest. A Nap szórta sugarait, 33-34 fokig szökött fel a hőmérő higanyszála, a háttérből izguló szülők pulzusával együtt. Mindenki vérmérséklete szerint adta a tanácsokat a gyerekeknek, akik igyekeztek végrehajtani az utasításokat. Öröm volt látni a nagy igyekezetet, ami persze felnőtt szemmel akár kapkodásnak is tűnhetett, pedig nem volt az. Na jó, egy kicsit csak…A Nagykunsági-főcsatorna az U15-ös szektorokban ma már adta a szép dévéreket, de csak azoknak, akik meg tudták horgászni ezt az áramló vizet. Rendkívül precíz csalivezetés, szigorú ütemre szórt pontos etetés, és egy tiszta, úsztatásra alkalmas terep kellett ahhoz, hogy a szép dévérek kivarázsolódjanak a vízből. Én mondom Csukás István után: Le a cipővel! Akarom mondani a kalappal a fiatalok kitartása és eltökéltsége előtt. Az U15-ösöknél Lőrincz Benedek egy kagylóval borított helyet kapott, amit borzasztó nehéz volt meghorgászni. Küzdött a fiatalember, de kellett az atyai ölelés is ahhoz, hogy a sokadik reménytelen, akadóval teli úsztatás után is fegyelmezetten kontrollálja a szerelékét, és ne adja fel az utolsó pillanatig se. Az utolsó másfél órában aztán megjelentek nála is a dévérek. Pontosabban ott is voltak, csak ennyi idő kellett ahhoz, hogy lehetővé váljon a csalit úgy felkínálni, ahogyan azt a dévérek is szerették. Becsülettel küzdve zárkózott fel egészen a szektor negyedik helyéig. A lefújás pillanatában akasztott szép dévére ha egy kicsivel is előbb jön, lehet, hogy a második helyig repíti Benedeket, de talán nem bánkódik az összetett harmadik helyezésért. A mezőnyben 3 lány is képviselte a gyengébbik nemet, Vasáros Hanna, Horváth Elina és Tar Petra, közülük Tar Petra horgászata volt kiemelkedő. Sokáig vezette is a versenyt az ifjú hölgy. Petra testvére Tar Olivér is ott volt az élbolyban, - sőt ő nyerte a 4–6. fordulót Nagy Dénes és Vadon Roland előtt -, de most Petra állhatott fel az összetett versenyben a dobogó második fokára. Szép volt Petra! De ki lett a bajnok? Egy magas fiatalember szép csendesen, de morzsolta le a hátrányát. Ez annyira jól sikerült, hogy az utolsó két fordulóban egyeseket horgászott. Szépen be is jött az összetett versenyben az élre, és másfél pontnyi előnnyel megelőzte Petrát. Nagy Dénes, - mert róla beszélek - személyében így új bajnokot avattunk az U15-ös korosztályban. Boldogan vette át a tavalyi bajnok Lőrincz Benedektől a vándorserleget, és Fialka Györgytől, a Közép-Tiszavidéki Horgász Egyesületek Szövetségének elnökétél a megszerzett aranyérmet és serleget. Martin Gábor kapitány kihirdette a jövő évi válogatott keretet és a világbajnokságra készülő csapatot is. Az idén elmaradt Ifjúsági Világbajnokságot jövőre is Magyarország rendezheti.

LV. Utánpótlás15 20 OB dobogó 41

A 2021 évi U15-ös és U20-as válogatott kerettagok. Első sor: Horváth Elina, Vadon Roland, Tar Olivér, Nagy Olivér, Smányi Szabolcs, Skaliczki Ábel, Dósa Máté, Kéri Dominik, Gógán Dominik
Hátsó sor: Tar Petra, Nagy Hunor, Nagy Dénes, Vidó Roland, Lőrincz Benedek, Bakó Péter, Jámbor Dávid, Zsiga Levente

LV. Utánpótlás15 20 OB dobogó 48

Az U15-ös csapatunk Lőrincz Benedek, Nagy Dénes, Nagy Olivér, Tar Olivér, Tar Petra és Vadon Roland.

Ahogy én láttam a horgászatukat, lesz miért szurkolni a csapatnak.

Az U20-as mezőnynél visszafogottabb volt a halfogás. Vidó Roland az utolsó fordulóra kapta meg a rácstól a kiemelt helyét, amivel tudott is élni, így a megszerzett szektor egyese hamar eldöntötte a bajnoki cím sorsát. AA tőle balra ülő Nagy Hunor viszont „bezsebelte“ a kettest, ezzel együtt az összetett második helyet is megszerezte Hunor. A dobogó harmadik fokára Bakó Péter állhatott fel, aki ma is 7 kilónyi halat tudott fogni, ráadásul csak keszegből. Péter ebben a három fordulóbaan nagyot ment, a 4–6. fordulót ő nyerte meg Vidó Roland és Nagy Hunor előtt. ifj. Szénási Bélának nem volt könnyű dolga a kihirdetett válogatott keretből csapatot hirdetni, de sokan irigyelnék ezért a problémáért, hiszen nagyon sok tehetséges fiatalember mutatta meg magát ezen a bajnokságon, sokan első alkalommal. (A Matchfishing - Körösvidéki HESZ  fiatalokból álló csapatáról azt gondolom, fogunk még hallani.)

LV. Utánpótlás15 20 OB dobogó 19 

A kapitány a jövő évi csapatba Bakó Péter, Dósa Máté, Kéri Dominik, Nagy Hunor, Smányi Szabolcs és Vidó Roland versenyzőket kérte fel, hogy öltsék magukra a címeres pólót

A hat fiatal képében ebben a korosztályban is egy nagyon erős csapattal állhatunk ki jövőre a világ U20-as válogatottjai ellen.

Az U25-ösöknél az Alcsiszigeti Holt-Tiszán is nagy volt a verseny. A törpeharcsák fogásában lehetett bízni, de itt-ott a pontyok is közbeszólhattak. Az utolsó fordulóra itt is csak egy pont előnye volt az élen álló versenyzőnek, de ma valahogy nem jött ki a lépés, így a korábban élen álló Pocsai Márk visszahódította az elsőséget, és megnyerte a 4–6. fordulót és az összetett bajnokságot is. Márk megérdemelten vehette át a bajnoki vándorserleget, azt gondolom, hogy a korábbi versenyeken már annyiszor ment el a jó eredmény nüansznyi apróságokon, hogy most nagyon megérdemelte már ezt a szép győzelmet. A második helyen mind a 4–6. fordulóban és az összetettben is a sokszoros bajnok ifj. Hamar Ferenc végzett, míg mindkét dobogó harmadik fokára Kisjuhász Bence állhatott fel.
Ambrus Tibor kapitány is kihirdette a válogatott keretet és a csapatot is.

LV. Utánpótlás15 20 25 OB dobogó 3

A jövő évi U25-ös vébén hazánkat Arató Soma, ifj. Hamar Ferenc, Kisjuhász Bence, Mezei Kristóf, Pocsai Márk és Töpler Dániel képviselheti. Gratulálunk mindenkinek, és szurkolunk jövőre is a csapatoknak! 

LV. Utánpótlás15 20 OB dobogó 28

A bajnokságról készült videó hamarosan elérhető lesz a MOHOSZ youtube csatornáján és weboldalunkon a videó menüpont alatt.

LV. Utánpótlás25 OB 5. ford 60

5. forduló:

IMG 0706

Az 5. fordulóban sem kezdett el ömleni a hal. Az U25-ösöknél legalább a törpeharcsa zabált, szépen fogták a srácok az 5-6-7 méteres spiccbotokkal, de volt, aki egészen a lába alá ki tudta hozni a harcsabandát, ezáltal sokkal gyorsabb tudoptt lenni, mint a többiek. Volt, aki az egyedsúlyt tudta szépen gyarapítani, és ha darabszámban el is maradt a többiektől, súlyban nem. Ma is a szélső hely adta a pntyokat, Kisjuhász Bence így tudott szépen felzárkózni. Az utolsó szűk másfél órában minirakóssal fogott pontyai sokat értek a mérlegelésnél. Az élen ifj. Hamar Ferenc, de mögötte alig egy ponttal lemaradva a többiek. A csatorna ifjú harcosainak ma is meg kellett küzdeni minden egyes grammért. Tar Petra meg tudta őrizni vezető pozícióját, de mögötte is egy pontos lemaradásban a tavalyi bajnok Lőrincz Benedek, és Nagy Dénes. Az U20-asoknál Vidó Roland van az elején, de őt is csak egy pontos hátrányból követik az üldözők. Holnap nagy küzdelem lesz a bajnoki címekért. Eddig is, de most aztán igazán meg kell érte küzdeni. A halakkal, az időjárással és egymással.

IMG 0713

LV. Utánpótlás25 OB 5. ford 34

U15 összesített eredmények

U20 összesített eredmények

U25 összesített eredmények

 LV. Utánpótlás25 OB 5. ford 42

 LV. Utánpótlás25 OB 5. ford 31

LV. Utánpótlás OB 4. ford 19

A csatorna megmakacsolta magát. A máskor bőkezű víz, - az első 3 fordulóhoz hasonlóan - most is szűk marokkal méri a halakat. Egy U20-as versenyző visszalépését követően a rácsot annyiban kellett módosítani, hogy a hiányzó versenyző helyére feljebb tolódtak a résztvevők. Így nincsen lyuk a pályán az U20-as kategóriában, ami egyébként ezen a pályán komoly fegyvertény lehetett volna. A szélső helyek ugyanis jól muzsikáltak a mai napon. Igaz, kevés hal akadt ma horogra, de azért a szektorokat most sem 1-2 kilónyi hallal lehetett megnyerni. Az, aki az erősebben áramló vízből precíz úszóvezetéssel ki tud varázsolni pár jó dévért, az nagy előnyre tehetett szert. Aki meg akár pontyokat is… Nos, Bakó Péter ma hetet akasztott, és hármat haltartóba is tudott rakni. Nyerte is a mai napot az U20-asoknál. Nem semmi ez a fiú, fel is jött rögtön a negyedik helyre. A versenyt 9 ponttal még Kéri Dominik vezeti, ma a szélső hellyel tudott élni, de ezzel kilőtte az előnyös pozícióit, holnaptól már nehezebb dolga lesz.

LV. Utánpótlás OB 4. ford 28

LV. Utánpótlás OB 4. ford 35

Az U15-ösöknél a tavalyi bajnok Lőrincz Benedek remekelt ma, szép dévéreket tudott az áramló vízből fogni, szemlátomást nagyon éli a folyóvízi pecát a fiú, át is vette a vezetést Tar Petrától, igaz még csak súlyban, mert 8-8 pontosak mindketten.

LV. Utánpótlás OB 4. ford 15

Az U25-ösöknél ifj. Hamar Ferenc 22 kiló feletti fogással nyerte a szektort, nagyon szoros meccset vívott Pocsai Márkkal, aki ha csak egy ponttal is, de tartja az első pozíciót. Az alcsin törpék és pontyok domináltak a pályán. Az időjárás igazi augusztusi, rekkenő hőségben kell helytállniuk a fiataloknak. Eddig le a kalappal előttük, minden nehézség ellenére oroszlánként küzdenek. 

DSC 0260

DSC 0230