19 csapat, 152 versenyző, 8 szektor, 1930 kg-os összfogás az első fordulón. Számokban ennyi a most zajló TCSOB (korábban OHCSB) mérlege. De mi van a számok mögött?

 

DSC 0186

2. forduló

Győri siker született az LVII. TCSOB-én. A mai napon már a rakósbotos pontyozás szerepe is felértékelődött, amiben a győri iskola versenyzői jónak bizonyultak. A csapat 109,5 ponttal szerezte meg a bajnoki trófeát. A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének csapata így tízszeres bajnok lett. (1964, 1966, 1968, 1970, 1971, 1977, 1984, 1989, 2015. és 2020.) A csapat tagjai: Ágoston Lajos, Balázs Bertalan Csaba, Csöre Ákos, Hamar Ferenc Ifj., Horváth László, Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna, Szákovics Imre, Timár Ádám Márk, Vári András versenyzők, és Gratzoll László csapatvezető, Hamar Ferenc edző.
A második helyen az utóbbi években szinte minden alkalommal dobogós Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége végzett. A csapat 112 pontot gyújtött. A csapat tagjai: Kéri Dominik, Kökény József, Mezei Bence, Mezei Kristóf, Nagy Benedek, Nagy Olivér, Nánai Zoltán, Németi Krisztina, Ujszászi Richárd versenyzők, Mochnács Sándor csapatvezető és Németh János edző. A harmadik helyen 120 ponttal a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének csapat végzett. A szabolcsiak első ízben szerepelnek a dobogón azóta, hogy egyetlen osztályban zajlik a verseny. Korábban a másodosztályban már nyertek, de most az összevont bajnokságban is jól szerepeltek. A csapat tagjai: Biró Attila Adrián, Krausz Zoltán, Luzsinszky Tamás, Pataki Zsolt, Sebők Zsolt, Szücs Éva, Vadon Dániel, Vadon Rolnad versenyzők, Szilágyi Imre csapatvezető és Béres Miklós edző. 

A csapatok eredményei mellett az egyéni teljesítményeket is díjaztuk ez évben. Minden kategóriában dobogóra állhatott az első három versenyző.

DSC 0179

A felnőtteknél Nagy Bendek Zsolt (Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége) lett az első, Krausz Zoltán (Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége) lett a második, és Kovács Gergely (Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége) lett a harmadik.

DSC 0177

A nőknél Walter-Barna Diána (Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége), Szűcs Éva (Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége) és Szőllősi Tímea (Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége) lett a rangsor.

DSC 0166

Az U15-ös korosztályban Lőrincz Benedek (Fővárosi Horgász Egyesületek Szövetsége), Csákó Dezső (Ráckevei-Soroksári Dunaági Horgász Egyesületek Szövetsége) és Pékó Áron (Somogy Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége) állhattak dobogóra.

DSC 0170

Az U20-as korosztályban Bakó Péter (Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége), Kéri Dominik (Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége) és Dósa Máté (Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége) állhattak dobogóra.

DSC 0175

Az U25-ös korosztályban Nagy Benedek (Tolna Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége), Vadon Dániel (Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége) és Mezei Kristóf (Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége) végeztek az élen. 

 CSAPAT EREDMÉNYEK

EGYÉNI EREDMÉNYEK

 DSC 0040

A MOHOSZ tagszövetségeinek éves találkozóján a csapatok 4 felnőtt, egy női, és egy-egy U15, U20 és U25-ös versenyzőből állnak össze. A helyszín már sok éve a Szeged melletti Maty-éri evezőspálya, ahol borítékolható a bőséges zsákmány, így igazi örömpeca jellemző a versenyre. A megújult pálya azonban most kicsit más arcát mutatja. A mezőny zöme a rövid spiccbotal, vagy a rakósbotok top setjeivel történő apróhalas horgászatot választotta. Ezzel a módszerrel 300-600 db 2-5 dkg-os pontyot, kárászt, keszeget lehetett fogni, melyek közé beeshetett 1-2 bónusznak számító szákolós ponty is. A várakozással ellentétben a gyűrűs botok most kevésbé jutottak szóhoz. 

DSC 0028

Az időjárás megkímélte a mezőnyt, 8-14-ig, amíg tartott a verseny első fordulója szép idő volt, előtte és utána azonban megnyíltak az ég csatornái. Eső, zápor, zivatar verte a pályát.

DSC 0069

DSC 0094

DSC 0100

DSC 0106