Mielőtt a címet félreértené valaki, ne tegye! A IV. Parti Pergető Országos Bajnokság döntője ugyanis szó szerint zavarosban történő - no nem halászatot - , de nagyon nehéz horgászatot jelentett  a Gaja-patak völgyében.

 IV.PPOB döntő 1

A két selejtezőből 30 versenyző jutott a döntőbe, akik izgatottan toporogtak a Gaja-patak völgyében a Tájcentrum előtt, és a szervezőkkel együtt azon tanakodtak, hogy nekivágjanak-e a döntőnek, vagy tolják el azt egy héttel. A tanácstalanság oka az volt, hogy az elmúlt napok heves esőzései nem múltak el nyomtalanul. A patak vize ugyan már visszahúzódott, de még mindig zavarosan hömpölygött a kövek között. Pisztrángozáshoz nem a legideálisabb vízállás, de egy világbajnokságot sem halasztanak el egy héttel, ha időközben bezavarosodik a víz, így a versenyzők is a döntő megrendezése mellett döntöttek. Két napon át, több etapban igyekeztek túljárni a halak eszén, valljuk be, most kevesebb sikerrel. Kevés hal akadt horogra, de véletlen fogással nem lehetett nyerni. Kellett a szerencse, de aki tudatosan tette a dolgát, az révbe ért. Apró lárvautánzatok, kis körförgók, mini wobblerek fityegtek az apró horgokon, lehelet vékony damilok, félelmetesen finom pálcák és ékszernyi kis orsók.

IMG 12852 másolat

Ezek mind a parti pergetők ismertetőjegyei, különösen, ha pisztrángra van kihegyezve a peca. A partisok közössége most is jól érezte magát, teljesen más az atmoszférája egy ilyen megmérettetésnek, mint a például a finomszerelékes versenyeknek. A fák alatt szinte vibrált a levegő, hiszen az utolsó percig volt esély még egy halra, ami akár a dobogó legfelső fokáig is repíthette a szerencsés és ügyes horgászt. Gyors helyváltoztatások, rengeteg szerelés a sok akadó miatt, türelem, elszántság és fanatizmus. Ezekre mind szükség volt ezen a hétvégén. A IV. Parti Pergető Országos Bajnokságot idén Fórizs János nyerte, aki megszerezte ezzel a magyar bajnoki címet. A második helyezett Horváth Tamás lett, míg a bronzérem Kálmán Zoltán - a tavalyi bajnok - nyakába került. Forgó András szövetségi kapitány kihirdette a 2020-as válogatott keretet, a dobogósok mellett Gégény Viktor és Tolnai István küzdötte be magát a keretbe.

IV.PPOB döntő 2

Az OVHB döntése alapján a tavalyi keretből is gazdálkodhat még a kapitány, így Kecskés Viktorral, Kemecsei Zoltánnal és Radácsi Gáborral egészült ki a keret. 

IV.PPOB döntő 3

IV. Parti Pergető OB DÖNTŐ eredmények

IMG 12683 másolat