A pandémia engedett szorításából, így elindulhattak országos bajnokságaink. A sort a legyesek nyitották meg, akik a Gaja-patakon adtak egymásnak és a pisztrángoknak randevút.

A legyesek szűk táborából 18 nevezés érkezett az idei, immáron XIV. Műlegyező Országos Bajnokságra.

GAJA 2

Egy versenyző kivételével, - aki időben jelezte, hogy az első fordulót sajnos kihagyja -,  meg is jelent mindenki a Gaja-patak partján, ahol néha szakadó esőben, majd napsütésben, de mindig jókedvben keresték a halakat a néhol rohanó, máshol csendesebben csordogáló patakban.

GAJA 3

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének hála a pisztrángok létszámban minden évben újabb telepítéssel gyarapodnak, így nem volt haltalan a legyesek első fordulója. Összesen 64 db sebes pisztráng akadt horogra, a legügyesebb versenyzőnek 9 darabot sikerült szákba terelni. A jó hangulatú, legyesen barátságos vetélkedést most Balog Tibor nyerte, ő vehette át az első forduló győzelméért járó legnagyobb serleget. A második helyen Vámos Bence végzett 8 fogott halla, a harmadik helyen Zentai Zoltán végzett 5 kifogott pisztránggal.

GAJA5

Folytatás 2020. május 30–31-én, Miskolc mellett, a Hámori tavon. (Részletes kapitányi beszámoló a Magyar Horgász júliusi számában lesz olvasható mindkét fordulóról.)

GAJA 4

Eredmények

Képernyőfotó 2020 05 25 11.30.25