Az év utolsó nemzetközi versenyére indult el a kilenc fős method feeder válogatottunk, hogy november 9-10-én összemérje tudását öt nemzet 10 csapatával az I. International Feeder Challenge elnevezésű versenyen.

Az elnevezés arra utal, hogy ezen a bajnokságon minden feedertechnika játszik. Lehet klasszikus hosszúelőkével és method technikával egyaránt horgászni.

2. forduló:

Videó a versenyről: MOHOSZ YOUTUBE CSATORNA

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 9

Fantasztikus hajrával, mindössze 9 pontot horgászva a mai napon a magyar method feeder válogatott megnyerte az I. International Feeder Challenge-et! Hihetetlen büszke vagyok a csapatra, akik végig rendkívül nagy összhangban dolgoztak ezen a négy napon. Az olasz versenyzők gratulációi estek a legjobban, hiszen fejet hajtottak előttünk, kiemelve, hogy nagyon nagy dolog az, hogy csupán két nap felkészüléssel meg tudtuk nyerni ezt a versenyt. Döme Gábor, Kiss Péter, Németh Balázs, Sipos Gábor, Sisa József versenyzők, Kiss Renáta, Csapi Károly és Simon Zoltán segítők mellett Polyák Csaba kapitány köszöni a szurkolást, és azt, hogy ennyien követtétek a versenyt a MOHOSZ oldalain. A versenyről hamarosan film is feltöltésre kerül. 

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 5 

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 6 

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 11

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE 1.ford 4

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 4 

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 8

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 1 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE dobogó 10

 

1. forduló:

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE 1.ford 2

2-2-4-6 a magyar csapat mai mérlege. Nagyon nagy küzdelemben sikerült két szektorban menteni ami menthető. A verseny eddig legnagyobb halát Németh Balázs fogta egy 16,6 kg-os ponty képében, ami ketteséhez nagyban hozzájárult, Döme Gábor egy ötös amurnak is köszönhetően lett kettes. Kiss Péter a rá jellemző higgadsággal fogott rövid távról annyit, hogy végül négyessel állhatott fel, és Sipos Gábor hihetetlen hidegvérrel és türelemmel kaparta össze a hatosát. Sisa Jőzsef holnap is segíteni fogja Pétert, remek sportemberhez méltó módon, példaértékűen fogadta, hogy a csapat felállásán most nem szabad változtatni. A magyar csapat 14 ponttal vezet az első nap után, de szorosan a nyomunkban az olasz válogatott és a Tubertini csapat, így nagyon észnél kell lenni holnap. Kiss Péter és Sipos Gábor maradnak a tó azon oldalán, ahol ma is horgásztak, csak szektort cserélnek, hasonlóan Döme Gáborhoz és Németh Balázshoz. A segítőkre (Kiss Renáta, Csapi Károly, Simon Zoltán) holnap is sok munka vár. Szurkoljatok nagyon, hogy összejöjjön, amire titkon vágyik a csapat. 

72297196 2291997540905933 2344068196673257472 o

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE 1.ford 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE 1.ford 3

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE 1.ford 4

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE 1.ford 5

2. edzésnap:

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 2 2

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 1 2

Kemény menet volt a mai. Az ég csatornái éjszaka megnyíltak, és egész nap kitartóan ontották az égi áldást. Szakadt az eső, az edzés végén még jég is volt, dörgött, villámlott. Nyílván ez a halak étvágyára is hatással volt, bár a csapat ma is a tegnapi fogásokat produkálta. Az etetőanyag megvan, a távolságokkal, az ezek közötti váltásokkal kísérleteztünk a mai napon.

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 16 1

Sikerült ma is több jó pontyot elcsípni, ez jó tendencia, hiszen kevesebb darabbal is jó súlyokat fogtunk. Megtörtént a szektorok sorsolása, a pályán a szektorok közötti megszakításokkal 8 kiemelt hely van, ami azt jelenti, hogy minden csapat fog kapni egy szélső pozíciót, és négy olyan csapat lesz, aki nem részesül ebből kétszer. Remélem nem mi leszünk az egyik ilyen csapat. A holnapi napon Sipos Gábor az A, Kiss Péter a B, Németh Balázs a C és Döme Gábor a D szektorban fog horgászni. Reggel a helyek sorsolás után már tétre megy a verseny. Szurkoljatok a magyar csapatnak!

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 21 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 3 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 4 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 8 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 10 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 22 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 18 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 9 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 29 1 

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 19 1

1. edzésnap:

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés 29

A szervező Olasz Horgász Szövetség (FIPSas) hívta életre ezt a versenyt, mert ahogyan hazánkban, úgy Olaszországban is rendkívül népszerű a feederezés, azon belül is a methodozás. Komolyabb nemzetközi bajnokság azonban nincsen ebben a műfajban, és a szervezők abban bíznak, hogy esetleg a jövőben világbajnoksággá is ki tudja nőni magát ez a kezdeményezés. Az első versenyre eljött magyar csapat mellett a Franciaország, San Marino, Németország és természetes Olaszország válogatottja, de a hazaiak még plusz öt klubcsapatot is indítanak.

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés 5

A magyar csapatnak (Döme Gábor, Kiss Péter, Németh Balázs, Sisa József, Sipos Gábor versenyzők, Csapi Károly, Kiss Renáta, Simon Zoltán segítők és Polyák Csaba kapitány) két edzésnap áll a rendelkezésére, hogy megfejtse a Lago Borghese tó lakóinak ízlését.

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 5

A csapat túl van az első edzésen, ahol - ahhoz képest, hogy nagyon kevés előzetes információ birtokában kezdte meg a felkészülést - biztató fogások születtek. Az irány jónak tűnik, holnap még finomítani kell néhány apróságot, és bízunk abban, hogy a versenyen partiban tudunk lenni a helyet jól ismerő olasz csapatokkal. Hétvégén tehát lehet szurkolni újból a magyar csapatnak!

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés 10

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés2 2 1

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés 13

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés 28

I.INTERNATIONAL FEEDER CHALLENGE Edzés 14