Magyarország legrégebbi folyamatosan megrendezett és hivatalosan is a legerősebb mezőnyt felvonultató nemzetközi pontyfogó versenyeként, egyben a 67. hivatalos maconkai bojlis megmérettetésként vasárnap megkezdődött a 2019. szeptember 13-ig tartó, 115 órás XVII. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXXII. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa.

 

EPBC

Ezúttal az alacsony vízállás miatt a sok-sok jelentkezőből mindössze 24 csapat mérheti össze a tudását, a versenyzőket tekintve 8 ország képviseletében. Már nem újdonság, hogy extra erős a mezőny, amit jól jellemez, hogy a nemzetközi és nemzeti bajnokok között 11 csapatban korábbi EPBC győztest vagy győzteseket is üdvözölhettünk.

A MOHOSZ és a BSHE kiemelt rendezvényén az idők folyamán eddig 4 kontinens 23 országából összesen 776 csapat indult el, most pedig újabb nemzetként egy vegyes csapatban egy hölgyversenyző Oroszországot képviseli. Az EPBC 800. csapata az ÁHFSZ Fishing Team csapata. A most itt versenyző 16 Európa-kupagyőztes összesen 24 arany csillagot tudhat magáénak, közülük a csúcstartó Peter Micula (The One Team I.) négy arany csillaggal, de háromszoros győztes Nitu Ion (Tata Nitu, ahogy mindenki ismeri), valamint Ani Darius (Bistrita Carp MVD Team) is. Mindenki vágya akár csak egy ilyen arany csillag megszerzése is, s most is szép számmal vannak a mezőnyben, akik ezt nagyon meg- és ki is érdemelnék...

Az első három részeredmény túlzás nélkül szenzációs, már 4 tonnánál jár a mezőny és a kifogott több mint 100 rekordhalból több +20-as ponty, 14-es koi, 11 kg-os fekete amur is jelentkezett. A rendező BSHE a www.maconka.hu weblapon az Írások rovatban az alábbi elérhetőségen ismét folyamatosan tudósít a részeredményekről és az egyéb eseményekről:

További információk itt érhetők el.

Szurkoljunk ismét együtt a magyar csapatoknak és kövessük együtt napról napra az eseményeket!

MOHOSZ, EPBC Team