Elérkezett az sokak által nagyon várt verseny, a horgászat Forma-1-ének is nevezhető Nemzetek Világbajnoksága. Idén Szerbia, Újvidék, DTD-csatorna a helyszín.

2. forduló

A magyar csapat bronzérmet nyert. Kicsit fura lehet a megfogalmazás, de igaz. A francia csapatot nem lehetett befogni. és az olasz fiúk is nagyon megindultak, már az első perctől kezdve érezni lehetett e két csapat fölényét ezen a pályán. Mindkét csapat előző napi teljesítményét hozta, a verseny félidejétől már tudtuk, hogy nekünk is az előző napi harmadik helyünket kell megvédeni. Nem volt könnyű dolga a csapatnak. A horvátok, angolok, hollandok mellett a belgák is igényt tartottak a dobogó még kiadó helyére. Ki merem jelenteni, hogy ezért a pozícióért legalább olyan kemény küzdelem bontakozott ki, mint az első helyért. Végül mi kerültünk ki győztesen ebből a kemény és izgalmas viadalból. Ennek a bronzéremnek is nagyon örülünk, hizsen 32 nemzet közül már a dobogó bármelyik fokára is nagyon nehéz felállmni. Gratulálunk természetesen a bajnok francia csapatnak és az ezüstérmes olasz válogatottnak. Nemes küzdelem volt. A hazai horgász versenysport ezzel az eredménnyel foglalta egy szép keretbe ezt az évet. Köszönjük a szurkolást!

LXVI.NemzetekVB 2019 2.ford 8

 69796163 2480406758860527 6309478447278194688 o

70342339 2480406985527171 5890180199126925312 o

LXVI.NemzetekVB 2019 2.ford 7

1. forduló

LXVI.NemzetekVB 2019 1.ford 2

Haladjunk szépen sorban. A szektor Csöregi Balázs. Az első óra nehezen indult, de végül beindult a verkli. Kitartó törpézéssel Balázs 3 pontot horgászott. A B szektorban ifj. Varga József az eléső órában 13 méteres rakóval szépen szedte a keszegeket, szám szerint 40 darabig jutott, majd a kis törpék megjelenése után váltott előbb rövid rakósra, majd rövid spiccbotra. A francia versenyzővel a balján, fej-fej mellett haladtak, de míg a francia versenyző nyerte a szektort, addig Józsika egy négyest horgászott. C szektorban Walter Tamás vívott szoros küzdelmet a halakkal és az ellenfelekkel, 3 ponttal állt fel.

LXVI.NemzetekVB 2019 1.ford 3

A D szektorban Szákovics Imre taktikus pecával, keszeget is szépen tudott fogni, végül kettessel végzett. Csillag László maradt az E szektorra, ahol végig szoros versenyben lett harmadik. Összesítésben ez a csapatnak 15 pont, amivel a harmadik gelyről várjuk a holnapi második fordulót. Franciaország 10 ponttal áll az élen, mögötte a 13 pontos olaszok. A negyedik-ötödik helyen 20-20 ponttal az angol és holland csapat. Nagyon szoros a verseny, holnap egy szép hajrá kell, hogy a csapat dobogóra állhasson.  Ma dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke is a helyszínen szurkolt a csapatnak,  köszönjük elnök úr! Holnapra nem cserélt a kapitány, változatlan felállással vágunk neki a második fordulónak. Szurkoljatok a magyar csapatnak!

LXVI.NemzetekVB 2019 1.ford 4

 

Ismerős a pálya, igaz, most is teljesen más arcát mutatja, mint amilyennek korábban az Európa-bajnokságon, Feeder Világbajnokságon megismertük. Harminckét nemzet válogatottja ad egymásnak randevút ezen a hétvégén, hogy két fordulóban eldöntsék, melyik nemzet viheti haza az oroszlános trófeát.

LXVI.NemzetekVB 2019 0 16

Az edzések véget értek, a magyar csapatból az első fordulóban Csöregi Balázs az A, ifj. Varga József a B, Walter Tamás a C, Szákovics Imre a D, és Csillag László az E szektorban fog horgászni. Nagy András (most) tartalékként, Ambrus Tibor másodkapitányként és Szénási Béla kapitányként léphetnek be holnap a versenyzők szektorába, mivel a hosszú, több megszakítással tagolt pálya miatt a zsűri erre engedélyt adott.

LXVI.NemzetekVB 2019 0 6

Nehéz versenynek nézünk elébe, minden szektor más-más taktikát kíván. Az edzésrács számunkra nem biztosított felkészülési lehetőséget az A szektorban, de a segítők (Varga Zoltán, Bajcsy András, Bakó Péter, Kaló Zoltán, Nagy Krisztián, Nagy András, Horváth László) amit csak lehet, kikémleletek erről a szektorról is. A csapat felkészült, a taktika fejben összerakva, holnap egy szerencsés sorsolás kell, és az, hogy mindenki ezer százalékosan odategye magát és tudása legjavát. Ebben nem lesz hiba, Fortuna meg reméljük ránk mosolyog. Minden csapat kapni fog két kiemelt helyet, csak az nem mindegy, hogy ezt melyik szektorban és ott is melyik részén az adott szektornak. A srácok most szerelnek, készülnek a holnap első fordulóra. Szurkoljatok a magyar csapatnak!

LXVI.NemzetekVB 2019 2

LXVI.NemzetekVB 2019 0 19

LXVI.NemzetekVB 2019 14