Horvátország, Prelog. Harminc klubcsapat a világ minden tájáról, bár mindenki a vén Európához kötődik. Érkeztek csapatok Norvégiából, Svédországból, Finnországból, a baltikumból, és itt van hazánk képviseletében az MMX-Sensas Team is. Mindenkit egy cél vezérel, hazavinni  világbajnok klubcsapatként a győzelemért járó trófeát.

2. forduló: A csapat nem tette fel a kezét. Úgy döntöttek, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy szépítsenek előző napi eredményükön. Nos, ez sikerült. A második fordulóban a csapat a 3. helyen végzett, így az összetett eredményük a 17. helyről tíz helyet javítva a 7. helyre hozta be a csapatot. A 39. Klubcsapatok VB-jét megkepetésre a Team Bosnia Herczegovina csapata nyerte, másodi lett az angol Drennan Barnsnley Blacks, és harmadik helyre snecizte be magát a SKR Strara Zagora bolgár klubcsapat. 

39.KLUBVB2.ford 10

39. KLUBVB Végeredmény

1. forduló: A győri, barátokból álló csapat a hazai klubok közül bizonyult legjobbnak még tavaly. Nem először jutottak ki VB-re, a csapatból többen is világlátott versenyzők. Az MMX-Sensas Team (Nagy Sándor, Vancsák Péter csapatvezetők, Magyar Balázs, Magyar Gábor, Füredi Krisztián, Horváth László, Szákovics Imre, ifj. Vörös-Torma Attila versenyzők) már többször kilátogatott a Prelog melletti erőmű üzemvíz csatornájára. A közeli vízerőműből eredő csatorna mély, húzós vize azokon az edzéseken sok halat adott, tizenkilónyi szilvaorrú keszeg, dévérkeszeg, karikakeszeg, márna került elő a rohanó vízből. Ígéret volt arra, hogy a verseny idejére a zsilipeket elzárva a vizet megfogják, és nem kell őrülten száguldó, örvénylő vízben horgászni, de nem így lett.

39.KLUBVB1.ford 20

A verseny hetének első napjától az utolsóig 40-50 grammos palacsinta úszókkal lehetett csak valamennyire meglassítani a szereléket. Nem is sikerült úgy a felkészülés a csapatnak, ahogyan azt szerették volna.

39.KLUBVB1.ford 3

A halfauna is megváltozott, a szilvaorrú keszeg, dévér mellé bejött a képbe a ponty és a sneci. A helyzet úgy fest, hogy mindenkinek kell fogni egy-két jó szákolós halat az első órában, majd attól függően, hogy ezek mekkorák, kitratani a rakós mellett, hátha még beugrik egy szebb jószág, vagy elővéve a snecizőt, ütni ki a kishalakat. Elmondva ez egyszerű, de a nagy, nehéz laposúszókkal, egy heti erőnléti edzésnek is beillő peca után végigcsinálni már nem az.  Főleg nem úgy, hogy az edzés hetében volt, akinek mindössze két kapás jutott.

39.KLUBVB1.ford 6

Egy hétfőn, egy pedig pénteken. Hatalmas akaraterő, hit és elszántság kell ahhoz, hogy ilyenkor a sok századik 8 másodperces úsztatást is ugyanazzal a koncentrációval, hittel csinálja végig valaki. A srácok nem voltak nyugodtak az edzésre szánt idő letelte után. Kevés halat fogtak, nem volt a pikkelyes részéről elég meggyőző visszajelzés arról, hogy mindent jól csinálnak-e. A víz önmagában is nehéz feladvány volt a mélyben is folytatódó, meredek, rézsűs partjával, amit az erős sodrás egészített ki. A bedobott etetőanyag, ragasztott csonti ki tudja, hol állhat itt meg? Mindentől eltekintve azonban a pályának úgy tűnt, van valami megoldása, mert az angol Drennan Bransley Blacks, az olasz Tubertini, a francia S.C. Gaule Laonnoise  csapatok minden edzésnap fogtak halat. A magyar csapat bízott benne, hogy kreatívitásukkal ki tudják egészíteni az edzséseken nyitva maradt kérdéseket.

39.KLUBVB1.ford 16 

Megnyitó ünnepség-sorsolás. A harminc csapat 150 versenyzője 15 fős alszektorokban vágott neki a versenynek. Ahogy az várható volt, az első fél órában horogra kerültek a rakóson a jobb halak, Kilós dévérek, pontyok, szilvaorrú keszegek képében. Magyar Balázs az első úsztatásra akasztja meg másfeles dévérjét. Sokáig kitart a jó hal adta előny, de a többiek is be-befognak egy-egy szebbet, és mellé pörög a sneci is. Balázsnál sajnos megállt az élet, hat snecit tud csak a dévér mellé fogni, így hetedikként zárja az A szektort.

39.KLUBVB1.ford 24

A B-ben ifj. Vörös-Torma Attila nem tud rakón halat érinteni, küszözni próbál, de az sincsen mindenki előtt, a nagy küszködés 47 darabot ad neki, és 12 pontot. A C szektorban Füredi Krisztián "Füge" hat halig jut, de ezek sajnos nem a kilós fajtákból valók, csak negyvenkét dekát nyomnak, tíz pont.

39.KLUBVB1.ford 23

Magyar Gábor a D szektorban 39 hallal és hatvanhat dekával lesz tizedik. Az E szketorban Szákovics Imrének szépen összeáll a küsz, és mivel rakóról ő is csak kisebb szilvákat tudott fogni, és másnak sem volt jó hala, végig küszözi a fordulót és 236 db hala majd négy kilót nyomva egy három ponttal szépíti a csapat eredményét.

39.KLUBVB1.ford 31

Nem boldogok a fiúk, a csapat a 17. helyen fordult. Elöl az angolok - ők nagyon jól eltaláltak valamit -, másodikként fordul a bosnyák csapat, harmadikként a belgák. Ott van az élmezőnyban az olasz, francia, német és portugál klubcsapat is. Nekünk a huszáros hajrá és a szépítés a cél. Ez a nehéz pálya most úgy tűnik, kifogott rajtunk. Ma azonban újult erővel ismét nekivágunk!