IX. Veterán Casting VB CSehország, Frydek-Mistek

 

Varga György nyakába ezüst és bronzérem is került, Slemmer Ferenc ma egy bronzot szerzett. Ez a sűrített lényeg, de a részletekben ezúttal is ott volt az ördög. Mégpedig a változó erősségű és irányú szél képében. Földi Gábornak például hibátlan dobások sorozata, tízesek után az ugyanazzal a lendülettel elindított dobását elfújta a szél, mint vihar a levelet. A folytatás is regényesre sikeredett. Az előre kialakított pályát át kellet építeni az uralkodó szélirány megváltozása okán. 

CASTINGVB2 8

A nap a legismertebb castingos számmal az úgynevezett Ahrenberg céldobással kezdődött. A céltáblához hasonló 75 centi átmérőjű körbe kell beletalálni, ez a tízes. A távolság 10- és 18 méter között fokozatosan változó, a dobásfajtákat, mármint a lógatva lendítettet, az oldalsót és a fej fölöttit is változtatni kell. Elméletben könnyű, mint minden próba, de precízen végigcsinálni... A 9 ország versenyzőit felvonultató mezőnyben a mi veteránjaink közül Varga György volt a legeredményesebb. Bronzérmes teljesítménye mellett a szintén 70+ os   Slemmer Ferenc hatodik lett, a 60-70 közti jóval népesebb mezőnyben Demcsák Géza és Földi Gábor nem jutottak az első tízbe. Aztán változott a színpad. A pálya egy parabolaantennákkal benőtt telepre hasonlít.

CASTINGVB2 1

A sárga korongok növekvő távolságra vannak a startvonaltól, ahonnan dobni kell. A fehér, 7 és félgrammos cseppformájú súlyokat kétféle orsóval is célba, azaz a 76 centis ferde pléhtányérokba juttatták a versenyzők. Peremfutóval és multiplikátoros orsóval, két számban is bizonyítani kellett a skish-ben.  Ami a versenyszám elnevezését illeti, angol, hangutánzó szóval állhatunk szemben, a verseny kezdete után egymásután koppantak a fémlemezen a súlyok.

CASTINGVB2 2

Szkish, szkish,  szkish hallhattuk mindenfelől. Földi Gábor bejutott a peremfutós döntőbe, hatodik lett.  A német dominancia itt is megmutatkozott, két versenyzőjük is elérte a döntőben a maximális 100 pontot 20 hibátlan dobással. A multiorsós mezőnyben a két öregebb öregfiú remekelt. Varga György ezüsttel gyarapította a gyűjteményt, Slemmer Ferenc pedig bronzzal zárta a versenyt. 

CASTINGVB2 4

A nap záróeseménye az egykezes távdobás volt. A legfeljebb 3 méteres botokkal és a 7,5 grammos súlyokkal hatalmasokat suhintottak a versenyzők. A hölgyek focis hasonlattal élve a saját tizenhatostól az ellenfél térfelének közepéig szórtak. A férfiaknál már az ellenfél 11-es pontja is veszélyben volt a csaknem 80 méteres dobások miatt. Mindenkinek 3 kísérlete volt, és többen is kalapácsvetőket is megszégyenítő forgás után engedték el a dobást. A mieink ezúttal mérsékeltebb teljesítményt nyújtottak.

CASTINGVB2 3

Két nap után öt érem gratulálni való szép teljesítmény. Még nincs vége, folytatás holnap kétkezes és multiorsós távdobó számokban. Újabb sikerek reményében.

CASTINGVB2 5