9. Casting Veterán Világbajnokság Frydek-Mistek Csehország - Arany, ezüst, folytatás holnap

Kell ennél szebb kezdet egy VB-n? Aligha! A mai 3 versenyszámban a 70 éven felüliek között Slemmer Ferenc remekelt. Régi csibész, - mondhatni -, hiszen már 1960-ban nyert országos bajnokságot egykezes távdobásban. Nos ennek ugye egy híján 60 esztendeje. Most, itt német, cseh és lengyel ellenfeleket győzött le kilenc ország legjobbjai között.

CASTINGVB 3

Előbb a műlegyes céldobásban hibátlan első sorozat után egyetlen találatnyi különbséggel szorult a dobogó második fokára, majd az egykezes legyes távdobást megnyerte, két ötven méter fölötti dobásával összesen több mint 5 métert vert lengyel vetélytársára. A szintén 70 fölötti Varga György két ötödik hellyel nyitotta a napot. Az ifjabb, 60 – 70 közötti fiúk Demcsák Géza és Földi Gábor mérsékeltebb teljesítményt nyújtottak az elő két számban.

CASTINGVB 7

CASTINGVB 6

Délután előkerültek a dióverők is. A legfeljebb 5 méter 20 centis botokkal tán lazacra lehetne legyezni. Egy legyezőzsinór repül a horog nélküli légy után, ez ad súlyt, pontosabban nyomatékot az ezt követő földre lefejtett damil repüléséhez. Mivel többfelől is fújt a szél, a rekordok ezúttal elmaradtak, de Földi Gábor döntős lett ebben a számban és végül a 6. helyen végzett.

CASTINGVB 4

A Slemmer Ferenc - Földi Gábor csapatban pedig a 4. helyről várja a holnapi folytatást, amikor szintén lesznek majd, ügyességet és atlétikus készségeket is igénylő számok. Amúgy a sportág maga a veteránoknál sem csupán férfias. A hölgyek, akik 55 éven felüliek két számukban alig maradtak el a fiúktól. Egyébként a német himnuszt szinte kívülről tudjuk, a hölgyeknél kétszer a fiúknál is többször hallgattuk, de a nap legszebb pillanata az volt amikor a magyar himnusz hangjaira emelkedett magasba a zászló Slemmer Ferenc tiszteletére. Eddig szép, hasonló folytatásban reménykedünk. Frydek- Mistek holnap is jelentkezik, és reménykedik az otthoniak szurkolásában!

CASTINGVB 5