Jubileumi évfordulóhot érkezett a Horgász Európa-bajnokság. Idén huszonötödik alkalommal gyűlnek össze Európa legjobb csapatai, - most tizenheten -, hogy döntsenek arról, ki lesz idén Európa legjobbja.

A helyszín Írország, Portglenone város mellett a Lower Bann folyó. A verseny fő halfaja a bodorka, a sügér, ritkább vendég a pisztráng és az itt előforduló hibrid. Ez utóbbiak számíthatnak bónusznak, hiszen 40-50 dekás méretet is elérhetnek.

XXV.EB 1

A bodorkák és sügerek 3-10 dekáig foghatók. A magyar csapat (Szénási Béla kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Csillag László. Kovács Gergely, Magyar Balázs, Nagy Benedek, Ujszászi Richárd, és Walter Tamás versenyzők, valamint Jerabek Antal, Nagy Sándor, ifj. Szénási Béla, Magyar Gábor és Varga Zoltán segítők-háttéremberek) vasárnap érkezett meg a szállásra, és hétfőn az 1-es boxban megkezdte a tréninget a hétvégi versenyre. Az első napi tréning jól sikerült, hiszen a pálya halas részén edzhetett a csapat, lehetőséget kapva így arra, hogy a felszereléseket,  - úszó-előke-horog méreteket - a fogásoknak köszönhetően behangolja. A magyar fiúk szépen fogtak, de más boxokból már nem sok jó hír érkezett.

XXV.EB 2

A szervezők szerint, ha szerdáig felépül a pálya, ami azt jelenti, hogy 2-3 kg halat lehet fogni bármelyik szektorban, akkor egy fogásokban gazdag EB-nek nézünk elébe, ám ha a szerda tréningnap is gyatra fogásokkal zárul, akkor egy nagyon nehéz, kevés halas bajnokságon kell dönteni a elsőségről. Bizakodunk abban, hogy nem ez utóbbi forgatókönyv fog megvalósulni. A verseny nagy esélyesei az angolok mellett a vendéglátó írek, hiszen nekik ez a pálya nem ismeretlen, és alaposan kiismerték már az ilyen jellegű vizek bodorkás pecáját. A versenypálya gyönyörű, a környezetre, a vendéglátók kedvességére, segítőkészségre nem lehet panasz. A csapat megkapta a neves Halkon Hunt cég versenyruházatát, ami igen jó szolgálatot tesz a csapadékos ír időjárásban.

XXV.EB 11

Hatalmas előrelépés ez ismét, amiért nagy köszönet illeti a Mohoszt és a Halkon Hunt céget. Még három tréningnap van hátra, a csapat mindent elkövet a sikeres szereplés érdekében. Szurkoljatok a magyar csapatnak!

XXV.EB 4

XXV.EB 6

XXV.EB 7

XXV.EB 8

XXV.EB 9

XXV.EB 10

 

XXV.EB 12 

A magyar csapat a 7. helyen zárta az Európa-bajnokságot. Litváni szerezte meg az Európa-bajnoki címet, második lett Franciaország, harmadik helyen Hollandia csapata végzett. A mai napon 33 pontal a csapat a 3. lett, de ez a szép hajrá is kevés volt most a dobogóhoz. 

XXV.EB 114

XXV.EB 114