Magyarország legrégebben folyamatosan megrendezett, egyben legerősebb mezőnyű nemzetközi pontyfogó versenyeként, egyben a 65. hivatalos maconkai bojlis versenyként vasárnap megkezdődött a 2019. június 21-ig tartó, 115 órás XVI. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXXI. Maconka - Fishing & Hunting Nemzetközi Bojlis Kupa.

 

A MOHOSZ és a BSHE kiemelt rendezvényén az idők folyamán eddig 4 kontinens 20 országából összesen 743 csapat indult el, most pedig ismét az egy versenyen maximálisan engedélyezhető, 33 csapat csap össze, a szintén versenyrekordot jelentő 13 ország képviseletében. A mezőnyben a 11 indulási jogot kapott hazai egységen kívül többek között megtalálható az egyetlen ötszörös pontyfogó világbajnok Dél-Afrikából, az USA pontyfogó válogatottjai, vagy a nemzetközi és nemzeti bajnokok sora, továbbá 11 induló csapatban korábbi EPBC győztest, vagy győzteseket is üdvözölhetünk. Idén új országok is bemutatkoznak, így lengyel, spanyol, valamint dél-afrikai versenyzőket is köszönthettek Bátonyterenyén.

A 2018. évi szezon fantasztikus rekordjai után bizony nagyon magasan van az a bizonyos léc az elvárások tekintetében, de az eddigi legerősebb mezőny ismeretében ismét nem elérhetetlen a 100 mázsa feletti összes fogás, vagy az ezer kg feletti győztes eredmény sem, s természetesen ismét várható 20 kg-on felüli pontyóriások fogása is. A rendezők bíznak abban, hogy sokan a helyszínen is megtekintik a versenyt (erre hétfőtől csütörtökig 7:00 és 19:00 között van a helyszínen lehetőség) és abban is, hogy a péntek délután 14:30-ra tervezett ünnepélyes díjkiosztón újra magyar csapatoknak is tapsolhatunk.

Magát az Európa Kupát minden este 20:00-i kezdettel élő közvetítés keretében is nyomon lehet követni majd a névadó szponzor F&H internetes csatornáján, ahol a legutóbbi, szeptemberi közvetítés több tízezres nézettséggel rekordot döntött, s szokás szerint elkészül majd az önálló versenyfilm is. Az Európa Kupáról és a végeredményről a Magyar Horgászban természetesen részletesen beszámolunk!