XVII. Parti Pergető Világbajnokság Franciaország, Aurillac, Cére folyó. HAJRÁ MAGYAR CSAPAT!

A válogatott megérkezett a festői szépségű folyóhoz, ahol hétvégn rendezik a parti pergető világbajnokságot. A mai napot négy szektor bejárásával töltötte a csapat, amely során sok hasznos információval lettek gazdagabbak. A szektorok rendkívül nagyok, közel 1 km hosszú egy szektor, ezért kulcsfontosságú az, hogy a beinduláskor a szektor mely részét választja valaki. Rossz döntés esetén a szűkös időkeretből nem lehet futóversenyt csinálva változtatni a helyeket.

20190529 161725

20190529 161928

A dolgot nehezíti, hogy több szektor között természeti és mesterséges akadályok is tagolják a pályát. A magyar csapat: Forgó András szövetségi kapitány, Dávid Ferenc másodkapitány, Kálmán Zoltán csapatvezető, Fürtös Attila, Takács Ildikó, Gégény Viktor, KarádiLászló, Csörgő Milán versenyzők és Pankotay Gellért , Radácsi Gábor segítők

20190529 173711

CSÜTÖRTÖK

A csütörtöki napot, előre meghatározott nagyon részletes időbeosztás szerint próbáltuk levezényelni. Minden csapattagnak - a segítőket is beleértve -, megvoltak határozva a konkrét feladatai. Kezdtünk egy korai reggelivel, ami nem is tűnne olyan de nagy dolognak, de mivel volt olyan versenyző, ki még 01.30-kor szerelt, ehhez képest a 07.30-as reggeli talán korai volt. Kilenckor megejtettük a regisztrációt és indultunk a szektorokba a haltelepítést megnézni. Minden szektorba jutott versenyző és segítő is, kiknek a feladatuk a telepítés megtekintése és pontos regisztrálása volt.

20190530 120104

Akkor még nem tudtuk, hogy a rendezők szerint az időpontok csak tájékoztató jellegűek, de később sajnos ezt saját bőrünkön is megtapasztaltuk. A halak telepítése teljesen véletlenszerűen történt. Az 1-es szektorban két helyre betoltak 160 db halat, a 2-es szektorba 6 helyre 350 db halat, majd a 3.-as szektorba 2 helyre 80 db-ot, végül a 4-es szektorba 6 helyre 400 db-ot. Gyakorlatilag ahol megállt a szállító jármű, oda bezúdították.

20190530 103651

A holnapi edzésnapon, ennek nagy jelentősége lesz. Délután a versenyzőknek a segítőkkel együtt volt két óra lehetősége „horgászni”, igaz nem a versenypályán de hasonló adottságú vizen. Feladatuk felszerelések összehangolása, és az egyes csalivezetési technikák begyakorlása. Itt már sok apró részlet kiderült amin változtatni kell, A felszereléseket optimalizálni kell az este folyamán. Zsinórvastagságok, csali típusok, súlyozások, horogméretek, stb. A megnyitónak 17.00-kor kellett volna kezdődenie, de érthetetlen okok miatt 18.00-után kezdték meg. A folyamatos késések miatt a vacsorát már nem tudtuk megvárni, mivel a csapatra  várt még egy értekezlet, plusz az edzésre is fel kellett készülni. Itt még a későbbiekben is lesznek gondok a szervezéssel!

20190530 173237űű

Fotók: Dávid Ferenc

05.31. csütörtök

A mai napot egy előzetesen megtervezett menetrend szerint edzette végig a csapat. A szektorokat felosztottuk 5-5 főre, így az A és B szektorokat két versenyző edzette be 3 segítővel, míg a C és D szektorokat 3 versenyző kettő segítővel. Az előzetesen szerzett telepítéssel kapcsolatos ismereteket mindenki jól tudta hasznosítani, bár egyes helyeken az mutatkozott, hogy a tömeges telepítés sem tett csodát. Lehetett ugyan halat fogni, de nem abban az ütemben amivel a gyors fogás-szákolás-szabadítás gyakorlatát tudtuk volna erősíteni.

PPVB2

A délután 2 óráig tartó edzést követően visszavonultunk a bázisra a pályabejárás, telepítés és edzés tapasztalatait összegezni és valamennyi pályára egy tervet készíteni a preferált helyeket illetően. Eközben a versenyzők megosztották egymással a különböző csalikkal szerzett tapasztalataikat. Így estére mindenki konkrét térképpel és egy viszonylag egységes csaliszettel készült az első versenynapra. Közben megvolt az első kapitányi megbeszélés is. Ez mint mindig, most is kavart némi port. A D szakasz lerövidítésre került, ami nem feltétlenül rossz, de mindenképpen szokatlan egy edzésnap után ahol a csapatok a kizárt fél pályára is jelentős időt szántak. Ugyanakkor a pálya másik fele ezáltal jelentősen rövidebb lett a többi pályához képest.

PPVB3

Az apróbb vitákat már említeni sem érdemes, mert ez megszokott amikor 19 ország közösen próbál értelmezni valamit, még akkor is ha az alapjaiban véve egy sokéve érvényben lévő szabályzat. A sorsoláson kihúzásra kerültek az országok a versenyzők beindulási sorszámainak maghatározásához, majd a versenyzők csoportjait alakítottuk és sorsoltuk ki. Az, hogy megyik csoport melyik szektorban horgászik csak holnap reggel dől el egy újabb sorsoláson. Összességében véve egy eredményes edzésnapot zártunk és a sorsolással egy közepesnek mondható indulási mátrixot kaptunk. Közepes, mert nehéz eldönteni mikor jobb a kis sorszámmal történő beindulás. Van aki az elején szereti, ahol a halbőségben jelentősebb mennyiséget foghat és úgymond lendületet ad a versenyzőnek, de van aki ugyanazt a végén tartja kedvezőnek, ahol már egyre jobban felértékelődik azon szektorok szerepe ahol folyamatosan jól fogható a hal. Úgy érezzük a verseny helyszínén megtettük a maximumot a felkészülés érdekében és holnapra reméljük a szerensce is mellénk áll kicsit. Szurkoljatok!

PPVB1

2019. június 1 FRISS HÍREK

Friss infó ma reggeli sorsolás alapján:
A szektor Karádi László 
beindulás: 11,5,8,16
Segítő: Kálmán Zoltán
B szektor Fürtös Attila
beindulás: 3,15,10,12
Segítő: Takács Ildikó, Pankotay Gellért
C szektor Gégény Viktor
beindulás: 18,6,12,4
Segítő: Radácsi Gábor, Forgó András
D szektor Csörgő Milán
beindulás:  13,7,19,1
Segítő: Dávid Ferenc
Az első versenynap nem sikerült jól a csapatnak. Jelenleg a mezőny végén van a csapat, holnapra a javítás a cél.
"Nem kis izgalommal vártuk az első versenynapot. Volt aki az izgalomtól, de volt aki versenyre való felkészülés miatt alig-alig tudott aludni az éjszaka. Reggel korai kelés, és indulás a szektorokba, igaz, csak reggel nyolc órakor tudtunk meg, hogy ki melyik szektorba fog versenyezni. Végre 09.45-kor elindult az első etap (45 perc a horgászidő). Az eredményeink tudatában, sajnos nem igazán sikerült huszárosra a mai napunk, melynek kielemzése a későbbiek folyamán okoz majd fejtörést a szakágnak. Nincs mit szépítenünk, sajnos rossz taktikát alkalmaztunk. A délutáni csapatmegbeszélésen egyöntetű volt a vélemény, hogy „fordítva ültünk a lovon” azaz fordítva horgásztunk. Technikai és tudásbeli felkészültségünk, nincsen elmaradva oly mértékben, mint amit az eredmények tükröznek. A holnapi napon Csörgő Milán helyett a tartalékként kiutazó Takács Ildikó fog versenyezni. A délutáni csapatmegbeszélés eredményeként a holnapi napon egy teljesen új taktikával fogunk nekirugaszkodni a megmérettetésnek. Nem biztos, hogy ez az eredményességünkön is fog látszani, de a versenyzők és segítőik nagyon elszántak. Meg kell próbálnunk valami újat, és célravezetőbbet!"
PPVB6
PPVB eredmeny1
PPVB7
A második fordulóra a csapat célja a javítás volt. Két helyezést előrébb lépve ezt teljesítették is, de még maradt bőven fejlődési lehetőség. A világbajnokságot a lengyel csapat nyerte, második a szlovák, harmadik a cseh válogatott lett. 
PPVB2019