A Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. Találkozója és Horgászversenye

 

Már hetedik alkalommal találkoztak és versenyeztek a Magyar Horgászat Nagykövetei, ezúttal Székesfehérváron május 23-án. Az időnként viharos, hűvös szél kevésbé, a Palotavárosi Felső-tó pontyállománya viszont jócskán kényeztette a versenyző hírességeket, akik évközben valamennyien szószólói és gyakorlói is a horgászsportnak. A megjelenteket, köztük dr. Áder János köztársasági elnököt, színészeket, művészeket, sportikonokat dr. Dérer István a MOHOSZ elnökhelyettese köszöntötte.


Ahogy az ilyen alkalmakkor már hagyomány a horgászdiplomaták mellett külön kategóriában indultak az élversenyzők, köztük több mint tucatnyi világbajnok, és szintén külön versenyt vívtak a horgászsport támogatói és területi vezetői. A nagykövetek versenyét 32 kilót meghaladó fogással a matchbotozó Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színész nyerte, a rakós bottal versenyző dr. Szűcs Lajos MOHOSZ elnök és a feederező Erdei (Madár) Zsolt előtt. A „profi” sporthorgászok között Gurisatti Gyula mozgáskorlátozott világbajnok volt ezúttal a legjobb, míg a horgászsport támogatói közül Papp Zoltán (Top Mix) állhatott a dobogó legfelső fokára.


Ez alkalommal vettek át emlékplakettet a Dél-Afrikai Horgász Világjátékokon aranyérmes csapattagok Sárfalvi Pétertől az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkártól.


A találkozóról részletes, képes beszámolót a Magyar Horgász magazin júliusi számában olvashatnak.