Szerdán még 22 fok volt Debrecenben, csütörtökön Budapesten már csak 14, pénteken pedig majd leszedte rólunk a télikabátot a szél, amikor tűztük ki a szektorokat Vas megyében. Április, pont ezért szeretünk. Bár a végeredmény egy fordulónak számít, az eredményesebb-változatosabb horgászat érdekében 2 pályát készítettünk elő. A szektoron belüli rotáció változatosabb versenyt és kiegyenlítetteb eredményt biztosít, több nemzetközi versenyen is átéltük már. 

 

Reggel a Gyöngyös patakon kezdtünk, ahol a neoprén gázlósok sem izzadtak meg, hideg, szeles idő várta a műlegyező OB első fordulója részvevőit. A víz alacsony volt, kicsit fedett az utóbbi napokban esett csapadéktól. A vad környezetben, vastag fák és hódvárak között kanyargó Gyöngyös igéretes képet mutatott, halszagú forduló igérkezett. A versenyzők párban horgásztak egy szakaszt, mindenki kb. 100 méteren próbálkozhatott. Többnyire súlyozott nimfákkal és hallegyek keresték a mélyebb gödrökben bújható halakat, de csak egy pár apró, nem értékelhető példányt sikerült megfogni.

Méretes pisztrángot vagy domolykót még kiimádkozni sem lehetett a Gyögyös patakból. A rövid ebédszünet után a Répcén folytattuk. Még inkább érezhető volt a szél, csak a magas gát védte egy kicsit a horgászokat. Elő-elő bújt viszont a nap a felhők közül, vagyis inkább átsütött a vékonyabb rétegen. Talán a megváltozott fényviszonyok, talán a picit melegedő levegő, talán az itt-ott repkedő rovarok tették, hogy aktívabbak lettek a halak. Negyedóra sem telt el megvolt az első sebes pisztráng, és a forduló végére szinte mindenki fogott 1-2 halat.

 

Fogott hal

Pontszám

Helyezés

Bajzát Zoltán

0

0

 

Balog Tibor

1

140

8

Futó Márton

2

360

3

Hetyéssy Pál

1

180

6

Korvin Tamás

2

360

3

Kovács Gábor

0

0

 

Lettner Balázs

1

200

5

Markóczy István

4

660

1

Monos Tibor

1

160

7

Móré György

0

0

 

Pálinger István

2

320

4

Tóth Tibor

1

140

8

Tölgyesi Levente

3

380

2