A Magyar Horgászat Nagyköveteinek XI. Találkozója és Horgászversenye 2024. május 5-én a Maconkai-víztározón került megrendezésre.

Az immár több mint egymilló regisztrált horgászt számláló tábor életében minden évben kimagasló esemény ez a találkozó. Ez alkalommal új nagyköveteket is avattak. Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval, valamint Lőrincz Tamás olimpiai bajnokkal és testvérével, Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózóval bővült a nagykövetek sora.

 IMG_5183.jpgIMG_5474.jpg

A hagyományos horgászversenyen a nagykövetek között dr. Szűcs Lajos fogta a legtöbb halat, Tátrai Tibor második és Erdei Zsolt harmadik lett.

https://www.ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=1053

IMG_5465.jpg

Az élversenyzők kategóriájában Erdei Attila Csaba volt a legjobb megelőzve az ezüstérmes Bodzsár Norbert Márkot és bronzérmes Schmidt Attilát.

https://www.ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=1052

IMG_5451.jpg

A tagszövetségek vezetői és a támogatók közül Balogh Attila lett az első, a második Szári Zsolt, a harmadik pedig Szabó Róbert.

https://www.ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=1051

IMG_5441.jpg

A verseny egyúttal pályaavató is volt, a tórendszer frissen elkészült 2. számú déli versenypályáján ez volt az első megmérettetés. A mintegy 60 millió Ft-os költségből kialakított 400 méteres versenypálya létrehozásában a MOHOSZ és a bátonyterenyei önkormányzat is részt vállalt.

IMG_5190.jpg