2024. 05. 23. és 26. között több mint 22 kilós átlagfogás jellemezte a középdöntőt a Maty-éri evezőspályán.

80 versenyző vágott neki a megmérettetésnek. 40 versenyző a ranglista eredményei alapján, 40 versenyző pedig az ez évi elődöntőkön vívta ki az indulás jogát a világ egyik legerősebb bajnokságában. Az edzésnapokon folyamatosan épült a pálya. Az első tréningnapon a versenyzőknek meg kellett elégedniük néhány kg-os fogással. A keddi és a szerdai tréningnapon már látszott, hogy egyre több hal gyülekezik az etetéseken.

kozepdonto_2.jpg

A halfauna a szokásos volt, 1-3 kg-os pontyok, 15-30 dekás kárászok, néhány balin, amur és dévérkeszeg színesítette a fogásokat. A jellemző módszer a rakós botos horgászat 13 m-ben, vagy mini rakós 5-8 méteres hosszban. Fantasztikus izgalmak, keresztbeverések, nem várt eredmények jellemezték a négy napot.

 

Említést érdemel, hogy Walter-Barna Diána a 20. helyen jutott tovább valamint, hogy jó néhány utánpótláskorú, vagy az utánpótlás korosztályból néhány éve kiöregedett versenyző is bekerült a döntőbe.

kozepdonto_1.jpg

A győzelmet Hamar Ferenc szerezte meg, mindössze 5 pontot horgászva. A második Csöregi Balázs 6 ponttal, a harmadik Timár Szabolcs lett 8 ponttal.

A négy forduló után 40 versenyző jutott a bajnokság döntőjébe, amit Szolnokon rendezünk. A továbbjutott versenyzők magukkal viszik a döntőbe az itt szerzett pontjaikat és a fogott súlyokat is.

Részletes eredmények az alábbi linken:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=1011