Tiszlúc, tiszalúci Holt-Tisza, 2024. április 17–21.


 Igazi vadvízen, a tiszalúci Holt-Tiszán zajlott az idei harcsafogó OB első fordulója. Pár nappal a verseny előtt még a harcsanász kezdetétől tartottak a versenyzők, a versenyen azonban a sátorfűtés volt a legnagyobb kincs. A verseny ideje alatt 3-3,5 fokot hűlt a holtág vize, ami nagyban rányomta bélyegét a holtág harcsáinak táplálkozására. Míg a verseny első napjában még 19, addig a harmadik napon csupán 6 harcsa került mérlegelésre. A versenyzők rengeteg befejezetlen vagy rontott kapást követően tudtak harcsát fogni. A nehéz időjárási körülmények ellenére így is 45 értékelhető harcsát fogtak a versenyzők.

P1210021.jpg
Bár az utolsó éjszaka sem hozta meg a harcsák étvágyát, a versenyzők még ha fáradtan is, de feltöltődve várták az utolsó órákat. A tiszalúci Holt-Tisza vadregényes világa és a soha nem tapasztalt vendégszeretet megismételni való élményként él a versenyzőkben.

P1210136.jpg
Az utolsó 24 órában már csak azok a csapatok tudtak harcsát fogni, akik az adott szakaszon megtalálták éppen azokat a halakat, amelyek hajlandók voltak kellő intenzitással táplálkozni. Ez legjobban a címvédő HEBOSZ-MADCAT csapatának sikerült (Bodnár János, Sárvári Mátyás Márk, Sós János), akik címvédőként az utolsó éjjelen megfogott 28 kilogramm feletti harcsával végül magabiztosan nyerték az idei OB első fordulóját. Második helyen végzett a Yuki Fighters Team (Pokoraczki Adrián, Pokoraczki István, Takács Tibor), akik remekül kihasználták azt a rövid időszakot, amikor a harcsák még aktívan táplálkoztak. A harmadik helyezett Catfish Boys (ifj. Pölöskei Tibor, Megyesi Attila) is gyorsan megfogta halait a B szektorban, ahol a verseny második felében már egyáltalán nem táplálkoztak a harcsák.

P1210145.jpg
Az első forduló végeredménye:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=931