A nagycsécsi Családi-horgásztó 2024. április 13–14-én debütált az országos bajnokságok történetében. Pár éve új gazda kezébe került tó, ami elképesztő halállománnyal rendelkezik.

Mindig izgalmas egy ilyen debütálás, hiszen az országos bajnokságok fordulói előtt minden víz komoly terhelésnek van kitéve, ennek ellenére a versenynapokon a megszokottnál nagyobb számban kerültek elő négy kilogramm feletti pontyok. Az első forduló lendületét egyedül a tömegesen hulló nyárfaszösz törte meg, amit a halak jelenetős része a felszínen csipegetett. Ritka látványban volt része a versenyzőknek, ámulni azonban nem volt idejük, mert a halakat újra fenék közelébe kellett csalniuk. Többeknek ez sikerült is, így jellemzőek voltak a 30-40 kilogrammos zsákmányok.

A második fordulóban a közeledő időjárás-változás nehezítette a horgászatot, ráadásul a meleg szél a versenyzőket is alaposan kitikkasztotta. A pálya szélső helyein a láb alatti peca, míg a szektorok közepén inkább a távoli dobások hoztak sikert. A nagycsécsi elődöntőt Soós János nyerte két szektorgyőzelemmel. Második helyen Szalai Márton végzett, aki fiatal kora ellenére már nem először jut tovább szép teljesítménnyel, a harmadik helynek Megyeri Csaba Zoltán örülhetett.
Részletes eredmények:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=924

IX. Method OB ED 3 4