2024. 04. 14-én Horvátországban, a muraszentmáriai csatornán új bajnokot avattak a parti pergetők, miután Rohrbeck Rudolf kétnapnyi fantasztikus horgászattal megnyerte első bajnoki trófeáját.

Az elődöntő alapján egyértelművé vált, hogy a legfontosabb tényező a csalik precíz súlyozása, a megfelelő volfrámfej kiválasztása. A plasztikcsalik közül a különböző rovar- és hernyóutánzatok voltak a legeredményesebbek, a színeknek kevés jelentősége volt. Az első fordulóban a pálya mindkét szakaszán az utolsó etapig kiélezett volt a verseny. A vasárnapi fordulót az A szektorból Horváth Tamás várhatta az első helyről 10 ponttal. A B szektort Rohrbeck Rudolf vezette 15 ponttal. Az A szektorban Rohrbeck Rudolf vasárnap sem adott esélyt ellenfeleinek, 6 ponttal ismét győzött. A B szektorban viszont csak az utolsó etapban derült ki, hogy ki lesz a végső befutó. Az adok-kapokból végül Kovács Tamás József jött ki a legjobban 9,5 ponttal.
A két forduló összetett eredményeit nézve a VIII. Parti Pergető Országos Bajnokság döntőjét kiemelkedő teljesítménnyel, mindössze két ponttal Rohrbeck Rudolf nyerte. Egy kicsit lemaradva, zseniális zárófordulós teljesítménnyel, négy ponttal Kovács Tamás József nyakába kerülhetett az ezüstérem. A dobogó legalsó fokára – nagy harcban a bronzéremért – Plank Zoltán állhatott fel 5 ponttal.
Eredmények:
https://www.ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=923

VIII parti pergető OB donto 3