A második elődöntő 2024. április 6–7-én a Törökbálinti-tavon – a palotavárosi elődöntővel egy időben – került megrendezésre.

A nevezések leadásánál talán a versenyzők sem gondolták, hogy az időjárás ilyen kegyes lesz hozzájuk. Az ilyenkor jellemző hajnali fagyok helyett május végét idéző időjárásban készülhettek. Az edzések szépen megmutatták, hogy a Törökbálinti-tó pontyai nem lettek kevesebben a tavalyi elődöntőhöz képest, ráadásul a fogások átlagsúlya növekedett. A felmelegedő víz egészen a part közelébe csalta a pontyokat. Persze Törökbálinton ez inkább csak kiegészítése volt a 90-130 méter közötti távon űzött precíz és ütemes horgászatnak. Az első fordulóban tapasztalt kissé fülledt időben talán a megszokottnál finnyásabban vették fel az apró csalikat a pontyok, ami sok halvesztést okozott. Persze az ügyesebbek erre is találtak megoldást, és a mérlegelés végére számos versenyzőnél gyűlt össze 50 kilogrammot meghaladó fogás. Az esélyesnek számító versenyzők közül szinte mindenki a szektora elején végzett, így nyitott versenyre számíthattunk a második fordulóban is, ahol nem lehet hibázni, ha a továbbjutás a cél.

A Törökbálint-tó halfogás szempontjából a második napon sem okozott csalódást a versenyzőknek. A feltámadó szél ellenére szokatlanul meleg volt, az összfogás mégis nőtt, ám a haleloszlás meglepően alakult. A középső szektorokban nehezebb volt halat fogni, azonban a pálya szélére eső D szektor sokat erősödött.
A 3. helyen végző Somogyi Dávid és a 2. helyezett Pethő Roland is javítani tudtak első napi eredményükön így megnyerték a szektorukat és felállhattak a dobogóra. Látó Botond horgászata már-már ámulatba ejtő volt, hiszen úgy tűnt, hogy mindegy hol ül le, előbb vagy utóbb megtalálja a megoldást. Annyira nyugodt és magabiztos volt a horgászata, hogy tucatnyinál több halvesztés mellett kétszer is szektort tudott nyerni. Nem véletlen hát, hogy kétpontos teljesítménnyel megnyerte a törökbálinti elődöntőt.

Végeredmény:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=917

IX freestyle method ob 2 3