2024. 04. 06–07-én Horvátországban, Muraszentmárián került megrendezésre a bajnokság elődöntője.

A csatornán zajló partrendezési munkák megnehezítették a versenyzők dolgát. Az elődöntő első napja alapján a pálya alsó szakasza, az A szektor igen halasnak bizonyult, míg a B szektor az előző éveknek megfelelően továbbra is gyengébbnek. A vasárnapi második fordulóra az A szektorból Gégény Viktor fordulhatott első helyen 49 hallal, míg a B szektorból Pénzes Róbert végzett a képzeletbeli dobogó legfelső fokán.
A második fordulóban a gyenge kapókedv mellett nyári hőségben kellett helyt állniuk a versenyzőknek. Várható volt az első nap után, hogy keményebben meg kell majd dolgozniuk a halakért. Rendkívül felértékelődött a csalik tökéletes súlyozása, hogy pontosan olyan ütemben süllyedjenek, ahogy a természetes táplálék. A kezdeti két etapban sokaknak meg is gyűlt ezzel a baja. A végén azok örülhettek, akiknek sikerült minél hamarabb megtalálni a legjobb plasztikcsalit és az ahhoz passzoló volfrámfejet. Az A szektorban ez Rohrbeck Rudolfnak, míg a B-ben Plank Zoltánnak sikerült a legjobban, mindketten megnyerték a szektorukat.
A két nap összetett eredményeit tekintve, a VIII. Parti Pergető Országos Bajnokság elődöntőjét kiegyensúlyozott horgászattal Horváth Tamás nyerte mindössze 3 ponttal, őt követte Plank Zoltán 4 ponttal, majd a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Antal Gábor állhatott fel 5 ponttal.
Eredmények:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=915

VIII. Parti Pergeto OB elo 1

VIII. Parti Pergeto OB elo 3