2023. október 21–22-én, a Tisza-tavi dupla fordulóval véget ért a bajnokság.

Abádszalókról, a strandról rajtoltak el a versenycsónakok, amiket teljesítményük szerint három csoportba rangsoroltak a verseny előtt. Az edzésnapokon is sokan vallatták az óriási versenypályát, keresték azokat a helyeket, ahová majd a versenyen érdemes lehet visszatérni. Nagyon sok balin, csuka került ekkor horogra, de nem lehetett csupán a balinra kihegyezni a horgászatot, mert a versenyszabályzat értelmében belőlük csupán ötöt lehetett beméretni. A fogható halak minimális méretei is úgy kerültek meghatározásra, hogy minél izgalmasabb legyen a verseny és minél nagyobb felkészültséget igényeljen.

XXIII cson perg 5 6 1

XXIII cson perg 5 6 2

Az ötödik fordulóban a többség balinnal kezdett, gyorsan meg lehetett fogni az ötös kvótát, de az Oláh Péter – Tóth László páros egy remek kősüllős helyet talált, ahonnan számolatlanul küldték be a fogásaikat a versenyen használt applikáción keresztül. Több termetes, akár méter feletti csuka is horogra akadt, ami szintén sokat ért. Ezt a fordulót a FISHING REPUBLIC (Szarka-Kovács Tamás – Szilágyi Zoltán) párosa nyerte, második lett az idei vébén egyéni világbajnoki címet szerző Team Zandertime Hungary (Hipszki Róbert – Deák Ferenc), a harmadik helyet az Oláh–Tóth (Oláh Péter és Tóth László) csapatnak sikerült megszereznie.

XXIII cson perg 5 6 3


A hatodik forduló hűvös, szeles időben rajtolt el. Napközben az eső is eleredt, az előző napon még intenzíven táplálkozó balinok nem ettek, helyettük a sügérek és kősüllők voltak étvágyuknál. Azok, akik megtalálták őket, ütemesen tudták szedegetni a kisebb-nagyobb halakat, amikkel jól lehetett haladni. Később a csukák is előkerültek. A 6. fordulót a Hírös Yacht – Daiwa Team (Császár István és Koncz Dávid) nyerte, kősüllőkkel. A második helyen a Team Xzoga – Gawas (Fejes András Péter és Szirtes Marcell) végzett, akik hasonló technikával horgásztak. A dobogó legalsó fokára a Velence 2005 (Enzsöl Gábor és Mérten András) állhatott.

XXIII cson perg 5 6 4
A fordulóval lezárult a bajnokság is, amelynek a vége nagyon izgalmasan alakult. Mindössze egyetlen pont előnnyel, de a bajnoki címét megvédve 2023-ban ismét a Team Zandertime Hungary (Deák Ferenc és Hipszki Róbert) emelhette magasba a vándorserleget. Világbajnok párosunk ezzel a hazai bajnokságok történetében egyedülállót alkotott, hiszen még nem volt példa arra, hogy egy csapatnak két egymást követő évben sikerüljön nyernie. A második helyen a Halfogók Baráti Köre HE 2 (Gégény Viktor és Hodula Tamás) végzett, a harmadik helyet a Team Xzoga – Gawas (Fejes András Péter és Szirtes Marcell) szerezte meg. Mindkét dobogós párosban korábbi magyar bajnokokat találunk, hiszen Gégény Viktor és Szirtes Marcell is álltak már a dobogó legmagasabb fokán.

XXIII cson perg 5 6 5


Egy nagyon izgalmas, színvonalas bajnokság végére került pont, köszönet illeti a szervezésben segítő Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetségét.
Jövőre mindenkit várunk a XXIV. Csónakos Pergető OB-én.

Eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=757
Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.730815885750688&type=3