2023. 09. 23–24-én hol szakadó, hol szemerkélő eső várta a „városi” pergetőket Győrben, a Mosoni-Dunán.

Az első fordulóban fogott 113 db hal fajösszetétele nagyon színes volt. Harcsa, csuka, balin, süllő, kősüllő, sügér, selymes durbincs, sneci, géb, márna, domolykó és magyar bucó alkotta a fogásokat. Az ötórás etap végére a tavalyi bajnok Nagy András Ferenc és Nagy Tamás a TAKTX-Daiwa Streetfishing Crew csapata címvédőként – nagyon taktikus kősüllős pecával – megszerezte az első helyet. Őket a merenye.com csapata (Maglódi Balázs és Szokol István) főként csukákat fogva követte. A dobogó alsó fokára kiváló sügéres taktikával a Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők, Antal Gábor és Fürtös Attila állhatott fel.

A második napon az egész napos szakadó eső mellé erős szél is érkezett. A halak kapókedvének nem kedvezett az idő, sokkal jobban meg kellett dolgozni minden halért. Rendkívül felértékelődtek az egyéb halak, amikből csak a három legnagyobb számított bele az értékelésbe. Elképesztően ügyes horgászattal, az előző napi taktikát folytatva Antal Gábor és Fürtös Attila (Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők) 14 hallal az első helyen végeztek. A Sporthorgászok csapata (Elek Gyula és Oláh Gergely) kiegyensúlyozott horgászattal egészen a második helyezésig küzdötte fel magát. A dobogó harmadik fokára Takács László és Takács Lászlóné (26637!!!) állhatott fel. 

A két fordulót követően a Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők (Antal Gábor és Fürtös Attila) egy harmadik és egy első helyezéssel megszerezték a bajnoki címet. A második helynek az első fordulót megnyerő TAKTX-Daiwa Streetfishing Crew párosa Nagy András Ferenc és Nagy Tamás örülhetett. A Team Westin Hungary csapata (Gajdos Anikó és Pusztai Attila) a tavalyi második helyezésüket követően, idén harmadik lett.

Gratulálunk minden versenyzőnek, és köszönjük a szervezésért a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségnek!

Részletes eredmények az alábbi linken:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=856

III street fishing 6

III street fishing 4

III street fishing 3

III street fishing 5

III street fishing 1

III street fishing 2

III street fishing 10