2023. szeptember 20. és 23. között került megrendezésre a XXIII. Pontyfogó Világbajnokság. A franciaországi Morvan-hegység meseszép völgyeiben elterülő Lac de Pannecière-en hazánk válogatottja eddigi legjobb eredményét érte el.

A felkészülések során nyilvánvalóvá vált, hogy a fő technika a vízközti horgászat lesz. A tó rendkívüli mélysége (20-24 méter) megnehezítette a zig-riges módszer használatát, hiszen a hosszú előke kezelése és maga a fárasztás is nagy odafigyelést és kivételes gondosságot igényelt. Csapatunk a versenyt megelőzően a helyszínen és hasonló hazai körülmények közt is rengeteget tréningezett. Ismét beigazolódott, hogy a ráfordított energia és a sokévnyi tapasztalat meghozza gyümölcsét. Háttérembereknek köszönhetően a párosok hamar felismerték, hogy éjszaka a fenéken is lehet halat fogni.

IMG_3107.jpg

A magyar csapat végig versenyben volt a dobogós helyezésekért, de a konkurensek által az utolsó percekben megfogott halak miatt a negyedik helyen végzett. Szégyenkezésre abszolút semmi okuk, hiszen hazánk eddigi legszebb eredményét érték el és kivívták ellenfeleik megtisztelő elismerését. Az már csak hab a tortán, hogy a Gaál Tibor – Nagy Zoltán páros ezt a csodálatos eredményt is meg tudta fejelni egy ezüstéremmel.

IMG_3092.jpg