2023. szeptember 20. és 24. között, 96 órás verseny keretén belül zajlott a III. Harcsafogó OB második, egyben zárófordulója a Leveleki-tavon.

A passzív harcsahorgászatra berendezkedett csapatok változékony időjárás mellett, rendkívül nehéz körülmények közepette igyekeztek túljárni a harcsák eszén. A halfogást megnehezítette az algavirágzás, ami oxigénhiányos állapotot idézett elő, ezért a harcsák kapókedve nem volt az igazi. Szombat éjszaka a hidegfronttal érkezett szél átmozgatta a tó vizét, és a 10 mm csapadék is nagyon hiányzott a tónak. Talán ennek is köszönhető, hogy a legutolsó órában sikerült megakasztani egy 13 kg-os harcsát, ami a 2. forduló végeredményét egy szempillantás alatt átírta. A HEBOSZ-MADCAT Team (Bodnár János, Sárvári Mátyás Márk, Sós János) ezzel az utolsó harcsával vette vissza a vezetést, így a trió két szektorgyőzelemmel megszerezte a magyar bajnoki címet. A 2. fordulóban ezüstéremmel zárt a Bakonyi Catfish Team (Bogdán Tamás, Csonka Sándor, Reichardt Balázs), és harmadik lett a Fertő-tavi Ebihalvadászok (ifj. Jursics Tamás, Talabér Roland, Termeczky Kálmán), akik a 2. fordulóban fogott legnagyobb halért – egy 41 640 grammos harcsáért – Mikucza Zsolttól, a Leveleki Horgásztó „mozgatórugójától” egy háromnapos harcsahorgászatra jogosító jegyet kaptak.

A 2. fordulóval véget ért a III. Harcsafogó OB, ahol a HEBOSZ-MADCAT Team (Bodnár János, Sárvári Mátyás Márk, Sós János) vehette át a tavalyi bajnoktól a vándorserleget, a második helyen a Harcsás Minden Ami Harcsázás Admin Team (Klujber Zoltán, Oroszi Gábor, Ruzsa György) végzett, míg a bronzérmet a Szeged Catfish Team (Bük Attila, Kolló Mihály, Tutrai András) tagjainak nyakába akasztották. A bajnokság legnagyobb haláért járó serleget szintén a HEBOSZ-MADCAT Team kapta, akik az első fordulóban, Kisgyalánon egy 87 180 grammos harcsát fogtak.
Köszönjük a szervezőknek a verseny lebonyolításban nyújtott segítséget, és gratulálunk minden résztvevőnek, akik végighorgászták a 96 órát, és soha nem adták fel a reményt, hogy „Ma éjszaka biztos jön egy harcsa!”. Találkozzunk jövőre a IV. Harcsafogó Országos Bajnokságon!
Eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=724

III harcsafogo 2 1

III harcsafogo 2 2

III harcsafogo 2 4

III harcsafogo 2 3

III harcsafogo 2 5

A II. forduló dobogósai

III harcsafogo 2 6

A III. Harcsafogó OB dobogósai