Két elődöntő és egy izzasztó középdöntő után a feeder OB mezőnyének talpon maradt 40 versenyzője 2023. augusztus 10–13-án a Fehérvárcsurgói-víztározón mérkőzött meg egymással, hogy eldöntsék a bajnoki cím sorsát.

A tározó egyedülálló keszegállománya a felvezető versenyek alatt csak részben mutatkozott, de a mezőny joggal bízott abban, hogy a döntőre felépül a pálya és szép fogások születnek. A hosszú ideje apadó víz azonban jelentősebb hatással volt a halakra, mint a versenyzők által bejuttatott csalogatóanyagok, még annak ellenére is, hogy a versenyt megelőző egy hétben stagnált a tározó vízszintje. Már a kötelező edzésen látszott, hogy itt bizony nem fog működni a szokásos taktika.

Bár az első versenynapon még a 45-60 méterre történő keszeg- és kárászhorgászat erősnek tűnt, de volt olyan szektor, amit már ekkor is kilendítős snecifogással nyertek. A következő napon már egyértelműen látszott, hogy a pálya bal oldalán (A szektor) több a kárász és a keszeg, míg a D szektor felé haladva egyre nőtt a snecik jelentősége. A 3. fordulóban már a mezőny 90%-a küszözött, a többiek a kockázatosabb kárászfogást választották. A snecik átlagmérete gyakran a 2 dekát is meghaladta és óránként akár 120-160 darabot is meg lehetett belőlük fogni.

Szerencsére bőven maradt izgalom az utolsó fordulóra is. Bakó Péter olyan magabiztosan horgászott, hogy egy pillanatig nem veszélyeztette semmi az újabb bajnoki címét. Balog Áronnak már nem volt ilyen könnyű dolga, mert pár dekával Sivák Mátyás és Szabó Bence is megelőzte, de a negyedik fordulóban gyűjtött 3 pont elég volt ahhoz, hogy a dobogó második fokára állhasson. Walter Tamásnak legalább négy remekül sneciző versenyzővel kellett számolnia saját szektorában, de a többi szektorban horgászó riválisok eredménye is befolyásolta sorsát. A matek végül neki kedvezett és megszerezte élete első dobogós helyezését a feeder országos bajnokságon.

Eredmények:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=833

Képek:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=687879463377664&set=a.687878543377756

13 feeder ob 1

13 feeder ob 2

13 feeder ob 4

13 feeder ob 3