Könnyen gondolhatjuk, hogy egy olyan jól telepített vízen, mint a székesfehérvári Palotavárosi Felső-tó bárki bármikor képes mázsányi halat fogni. 2023. augusztus 05–06-án mégsem így történt.

Palotavárosról tudjuk, hogy kisebb fogásoknál a kárásszal is számolni kell, de igazán nagy súlyokat csak célzott ponty- és amurhorgászattal lehet elérni. Ennek megfelelően a limitellenőrzés során jellemzően kukoricát lehetett látni, de azt olyan változatosságban, mint ahogy Gombóc Artúr a csokoládét szereti.
A hirtelen jött hideg és viharos időjárás nem kedvezett a halak étvágyának. Sok fejtőrést okozott a pikkelyesek etetésre csábítása és helyben tartása, de néhányan azért csak megtalálták a megoldást. Volt olyan is, akinek sikerült bőven 100 kg fölé menni, sőt a döntőbe is továbbjutni. Ilyen kiemelkedő fogásoknak csak azok örülhettek, akik a különböző kukoricákkal szelektálni tudtak a halak közül, és sok termetes pontyot, amurt fogtak.
Két szektor kettessel Monostori György bronzérmet vihetett haza. Az ezüst- és aranyérmes egyarányt két-két pontot gyűjtött az elődöntőn. Sebők Sándor 138,47 kg-os fogása most a második helyre volt elég, mert a győztes Safranka Béla 55 kilogrammal több halat fogott nála a két nap alatt. Várhatóan az első nyolc helyezett jut tovább a bajnokság döntőjébe. Részletes eredmények:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=827

 II Free Style 5 2

II Free Style 5 3

II Free Style 5 6

II Free Style 5 5

II Free Style 5 7